avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... dreptul la transport redus cu metroul pentru studenti ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

dreptul la transport redus cu metroul pentru studenti > 26 ani

Buna ziua. Sunt studenta in anul I la o universitate acreditata - forma de invatamant ZI - si am peste 26 de ani. Conform OUG 2/2017 s-a eliminat limita de varsta de 26 de ani pentru acordarea facilitatilor de transport. Eu insa nu am primit legitimatie de student dupa inmatriculare intrucat la acea data (oct 2016) exista aceasta limita de varsta. Am obtinut adeverinta de student de la facultate, insa casiera de la metrou refuza sa-mi elibereze abonament cu 50% reducere pe motiv ca am nevoie de legitimatie. In HG 42/2017 se precizeaza ca studentii aflati in situatia mea vor primi legitimatie de student incepand cu anul universitar 2017/2018. Pana la acea data insa, cum se aplica legea? Ce pot face? Eu am un drept legal de care nu pot beneficia.

Alte discuții în legătură

Gratuitate cfr studenti anul universitar 2017-2018 bvirgil bvirgil Buna ziua, Am solicitat secretariatului legitimatia pentru gratuitatea transport CFR insa am fost refuzat pentru ca am peste de 26 de ani. Daca pana acum ... (vezi toată discuția)
Transport gratuit cfr loredana17apr loredana17apr Bună seara! Sunt studenta in anul II la Facultatea de drept din cadrul Universității din Pitești. În anul universitar 2016/2017 am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in legatura cu dreptul la transport feroviar gratuit pentru studentii cu varsta de peste 26 de ani? EgmondDulman EgmondDulman Inteleg ca legea Educatiei Nationale a fost actualizata in august 2017, tocmai ca sa se introduca o exceptie si ca orice student sa aiba astfel parte de ... (vezi toată discuția)