avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... nationalitate spaniola
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

nationalitate spaniola

Buna seara.doresc sa imi iau cetetenia spaniola,dar sunt obligata sa renunt la cea romana deoarece statul spaniol un acorda dubla cetatenie romanilor..intrebarea mea este dupa ani de cetatean spaniol,sa presupunem 2025,imi pot relua cetatenia romana inapoi fara sa dau vreun examen sau ceva de genul asta???va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 15:24, 23 Martie 2017
Va veti putea dobandi cetatenia romana la cerere (nu: "redobandire"), in conditiile legii, la fel cu oricare alt strain (conditii care s-ar putea schimba intre timp). Dar va veti pierde cetatenia spaniola prin primirea de bunavoie (la cerere) a cetateniei romane.
Ce face statul spaniol consider ca este un abuz. Uite cum isi pierde Romania cetatenii. Pe principiul reciprocitatii si noi ar trebui sa-i conditionam pe spaniolii care solicita cetatenia romana de a renunta la cea spaniola. Dinte pentru dinte. Dar nu ...noi suntem ca mamaligile, acceptam tot de la toata lumea.
Statul roman ar putea dispune: la cetatenia romana nu se poate renunta, iar Spania ar trebui sa se conformeze (nici ei nu cer sa renunti la cetatenie daca este lucru este imposibil). Insa cei care s-ar naturaliza in Japonia sau Coreea de Sud ar avea o problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Naționalitate română și spaniolă andririsa andririsa Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea: locuiesc in Spania de 12 ani iar in 2013 am solicitat si obtinut nationalitatea spaniola. La obtinerea ... (vezi toată discuția)
Cetatenie dubla (romana si spaniola) anisoarab anisoarab Femeie,cetatean roman,casatorita in spania cu sot spaniol,cetatean spaniol Daca solocita cetatenie spaniola,trebuie sa renunte la cetatenia romana? Multumesc! (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie: romana și spaniola Yoooo23 Yoooo23 În situația în care mama-româncă, tatal- bulgar, iar copilul este născut în Spania și are cetatenie romana, după prezentarea actelor pentru ... (vezi toată discuția)