avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru teren si vanzare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru teren si vanzare

buna ziua, parintii mei detin un teren de circa 5000mp, pe care se afla si locuinta familiei. parintii mei vor sa imi vanda jumatate din acest teren. am mers pentru cadastru si desmembrare dar la primarie nu vor sa imi elibereze extras de carte funciara si ce acte mai sunt necesare pe motiv ca aceste sunt blocate de un executor judecatoresc pentru o datorie mai veche catre o banca, este posibil asa ceva? ce pot face pentru obtinerea actelor necesare? va multumesc
Cel mai recent răspuns: wick , utilizator 12:02, 24 Martie 2017
Bună ziua,

Care este situația datoriei? Există sechestru pe casă? pe teren?
Primăria nu eliberează extras CF, acesta se eliberează doar de Oficiul de Cadastru din zona d-voastră. Primăria eliberează un Certificat de atestare fiscală în care vă spune că sunteți(sau nu) cu plățile achitate la zi.
situatia datoriei nu o stiu exact, tot ce stiu este ca imprumutul este facut de mama fara garantii imobiliare iar terenul este pe numele tatalui. mai stiu ca este infintata o poprire pe veniturile mamei.

Primarie:

- ADEVERINTA DE ROL CONFORM SCHITEI (AICI POATE SA PRINDA SI CONSTRUCTIILE, DACA NU, ADEVERINTA SEPARATA PENTRU CONSTRUTII)
- CERTIFICAT FISCAL PENTRU CADASTRU CONFORM SCHITEI

NOTARIAT

- DECLARATIE DE COTITATE PENTRU CADASTRU SI CARTEA FUNCIARA ( MERGETI LA NOTAR CU SCHITA SI CU ACETELE)

Acestea sunt actele solicitate de catre baiatul care face cadastru si primaria refuza sa le elibereze pe motiv ca este pus sechestru
Bună ziua,

Dacă creditorul ar fi cumva Primăria, și mama d-voastră ar fi angajată a Primăriei și nu și-ar fi achitat datoriile , atunci aș înțelege refuzul Primăriei de a elibera vreun act, altfel nu se explică. Mama d-voastră are poprire pe venituri, împrumutul s-a făcut fără garanții imobiliare, prin urmare nu cred că ar exista un motiv să nu se elibereze vreun act.
V-ar trebui normal o adeverință de la Registrul Agricol care să arate poziția, suprafața și proprietarul terenului și a construcției, eventual un Certificat de atestare a edificării construcției , dacă e necesar, și un Certificat de atestare fiscală privind situația datoriilor și valoarea impozabilă a proprietăților.
Toate astea nu au legătură cu faptul că mama d-voastră are poprire pe venituri. Cu atât mai mult, teoretic, la vânzarea proprietății, mama d-voastră ar putea să-și achite o parte din împrumut, sau tot, în funcție de sumă, deci nu văd de ce ar bloca cineva vânzarea, chiar si executorul, dacă ar fi posibil.
În concluzie, v-aș recomanda să faceți cereri scrise și înregistrate în dublu exemplar către Primărie, privind actele necesare și să așteptați răspunsul, cu articolul din lege dacă e cazul, privind refuzul eliberării actelor necesare. Cu răspunsul respectiv, consultați un avocat care vă poate îndruma și ajuta dacă e necesar.
Apropo, cererile trebuie făcute de cel care vrea să vândă, de proprietar respectiv.
Ați menționat că tatăl este proprietar. E trecut doar el în Cartea Funciară? E bun dobândit înaintea căsătoriei sau după?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consolidare casa veche Dora Iulia Dora Iulia Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari si sper sa gasesc raspunsul in aceasta comunitate. Am o casa veche in Bucuresti aproximativ din anul 1960 din ... (vezi toată discuția)
Intabulare daniela.ilea daniela.ilea Cum si ce acte trebuie pentru intabularea unei case construita in anii 1950 fara aviz de constructie.Multumesc (vezi toată discuția)
Primăria refuza sa imi elibereze cerificatul ce atesta situatia ... marius.al marius.al Primăria refuza sa imi elibereze cerificatul ce atesta situatia reala din teren. Am dobândit un teren de la executor judecatoresc care figureaza la ... (vezi toată discuția)