avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere apel

Buna ziua!
pentru a formula cererea de apel si suspendarea executarii pana la definitivarea solutionarii (in cazul unei pensii de intretinere),pot depune documentele prin posta electronica si/sau curier?
-in suspendarea executarii(motivata de plata retroactiva a pensiei ),fara a sti exact ce suma urmeaza sa fie poprita ,stiu doar procentul de 25% ,este nevoie sa timbrez 50% din valoarea pensieie pe care trebuie sa o platesc?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:40, 23 Martie 2017
Se poate depune prin email, dar taxa de timbru trebuie trimisă în original prin poștă.
Valoarea taxei de timbru vă anunță instanța valoarea sumei, dar în apel e o sumă modică.
Nu confundați APELUL cu contestația la executare și suspendare executării, care sunt acțini diferite.
In cazul pensiei de intretinere, hotararea este executorie inca de la fond dar are autoritate de lucru judecat provizoriu, executarea silita fiind posibila dar pe riscul creitorului, in cazul in care in apel se va pronunta o alta solutie.. Timbrajul in apel este de 1/2 din timbrajul de la fond dar nu mai putin de 20lei.
Hotararea de la fond se poate pune in executare prin executor judecatoresc. El va trimite poprire angajatorului dvoastra pe 50% din net, pana la congruenta debitului si a cheltuielilor de executare. In paralel cu poprirea ptr sumele restante, dvoastra aveti obligatia sa achitati lunar pensia stabilita.
Executorul poate cere e la angajator prezentarea venitului dvoastra pe perioaa in care ati fost silit la plata retroactiva, rezultand astfel debitul dvoastra.

Suspendarea executarii nu se poate face decat prin contestatie la executare facuta e dvoastra in cel mult 15 zile de la prima poprire. Dar nu vad sa aveti vreun motiv de contestare.

In cazul in care vi se va admite apelul, se va schimba titlul exectoriu prin care ati fost obligat la plata pensiei. In acest caz, veti formula o actiune de intoarcere a executarii ptr sumele care v-au fost incasate necuvenit, sume care va vor fi rambursate de creditor.
Daca trimiteti cererea prin email aveti grija sa fie semnata de dvs, olograf.Interesati-va daca nu cumva astfel de cereri sunt scutite de plata taxei de timbru. Asteptati sa vi se comunica taxa de timbru.
Din 2013 cererile pe pensie (fie si petit) se timbreaza 20lei a fond. Asadar tot 20 si in apel.
Nu trebuie semnătură olograf pentru înscrisurile trimise prin poșta electronică.

Alte discuții în legătură

Executare silita dana manea dana manea Am fost obligat la plata unei pensii de intretinere ia instanta de fond, am declarat apel,insa executorul judecatoresc a dispus poprirea asupra salariului ... (vezi toată discuția)
Clarificare date din sentinta ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! avand in vedere finalizarea unui dosar de partaj am primit sentinta in care scrie: ,,ia act ca nu s au solicitat cheltuieli de judecata de catre ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr anulata, recuperare suma bosonel bosonel Cum se poate recupera o amenda rovigneta, pentru care am fost executat de catre CNADNR, dar am castigat in instanta anularea pv (bineinteles ulterior ... (vezi toată discuția)