avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz sa fac parte din comisia de evaluare achizitii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz sa fac parte din comisia de evaluare achizitii publice

Va rog sa-mi spuneti daca pot sa refuz sa fac parte din comisia de evaluare a unei licitatii in conditiile in care:
- nu exista compartiment de licitatii la nivel de institutie;
- licitatia este organizata de o firma de consultanta angajata prin contract;
- acum lucrez ca referent la compartimentul de asistenta sociala - sunt singura in conditiile in care organigrama prevede 3 oameni;
- am fost secretar in alta comisie iar acum dosarele de licitatie respective sunt contestate si verificate la ANRMAP;
- nu am primit dispozitia de numire in aceasta comisie;
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: RODICA22 , utilizator 11:26, 14 Iulie 2010
Daca va desfasurati activitatea in cadrul administratiei publice locale,cum de altfel si banuiesc,va pot spune ca,la nivelul primariilor sau a administratiilor publice locale nu este obligatoriu constituirea unui departament de licitatii publice.Cel care se ocupa in mod direct de acestea este fie administratorul public,asta in cazul in care aveti o persoana angajata pentru aceasta functie in institutiei,fie consilierul juridic de la nivelul administratiei locale sau avocatul cu care aveti contract de asistenta juridica,asta daca va numarati printre administratiile publice locale care isi permit colaborarea cu un avocat.Dumneavoastra nu sunteti obligat sa faceti parte dintr-o asemenea comisie atat timp cat considerati ca exista motive temeinice care va sustine motivele neparticiparii...Daca sunteti functionar public,legea 188/1999 privind functionarii publici va mentioneaza faptul ca,atunci cand un functionar public considera ca actul pe care trebuie sa il emita este vadit ilegal poate refuza in scris intocmirea lui.
Chiar si in stiuatia in care nu ati face parte din categoria functionarilor publici,nici o persoana nu poate fi obligata sa faca parte dintr-o astfel de comisie.Atat timp cat nu va fost data spre semnare dispozitia de numire in comisie ca si membru,nu aveti de ce sa faceti probleme.Daca insa vi se aduce a cunostinta acest lucru,puteti realiza un referat in acest sens adresat organului ierarhic superior in care sa motivati temeinic refuzul de a face parte din comisia de evaluare a licitatiei.
motivatia temeinica este ca nu cunosc modificarile din ultimii 2 ani (2008-2009) din legislatia de achizitii publice, atributiile de asistenta sociala se desfasoara pe o baza legislativa diferita total de cea a achizitiilor publice. nu am competenta sa evaluez documentatia de calificare a ofertantilor , fiind contract de executie de lucrari;
RODICA22 a scris:

motivatia temeinica este ca nu cunosc modificarile din ultimii 2 ani (2008-2009) din legislatia de achizitii publice, atributiile de asistenta sociala se desfasoara pe o baza legislativa diferita total de cea a achizitiilor publice. nu am competenta sa evaluez documentatia de calificare a ofertantilor , fiind contract de executie de lucrari;


Deci,exact asta iti spuneam mai sus,cel competent in a evalua ofertele de licitatie este fie administratorul public,fie consilierul juridic sau avocatul cu care aveti contract de colaborare....din cate am inteles aveti deja o firma de consultanta care se ocupa de licitatii....deci...oricum nu se va pune problema sa fii obligata sa fii membra in cadrul comisiei de evaluare....si...chiar daca sa spunem prin absurd ca vei fi membra.....cel care intocmeste documentatia privind evaluarea ofertelor de licitatie trebuie sa fie un specialist in domeniu...acolo e vorba de niste conditii sub cadrul carora va trebui sa se faca evaluarea aceea...adica...evaluarea conform indicilor tehnici....aici trebuie sa existe un specialist in domeniu...apoi,un contabil care sa evalueze cifra de afaceri si conturile de profit si piordere al firmei participante la licitatie....apoi un conslier juridic care contrasemneaza pentru legalitate...te poti folosi de faptul ca nu ai studii de specialitatea achizitiilor publice si ca nu esti competenta sa faci parte dintr-o comisie de evaluare a licitatiilor....
rodica daca o sa scrii in referatul ala ca nu cunosti legea s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta cum ar fi comisia de disciplina. Ca sa nu mai zic ca temeinicia motivelor tale nu o poate aprecia decat instanta dupa ce te va sanctiona institutia ca refuzi sa iti exerciti atributiile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
MOTIV DE REFUZ TEMEINIC- ESTE CA, DE REGULA ( ( EXCEPTIE POATE SRVICIILE JURIDICE), MEMBRII CU DREPT DE VOT AI COMISIEI TREBUI SA FIE SPECIALISTI IN DOMENIUL CONTRACTULUI CE SE URMARESTE A FI ATRIBUIT. DACA OBIECTUL ACESTORA ESTE COMPLEX SI NECESITA SPECIALISTI IN DOMENIUL TEHNIC SAU FINANCIAR APRECIEZ CA UN CONSILIER JURIDIC NU POATE FACE PARTE DIN COMISIE CU DREPT DE VOT CI DOAR CA MEMBRU EXPERT FARA DREPT DE VOT CAND ESTE NECESAR UN PUNCT DE VEDERE CU CARACTER JURIDIC PENTRU A CLARIFICVA O PROBLEMA DE ORDIN JURIRIC. A SE VEDEA SI INCOMPATIBILITATILE PROFESIEI PREVAZUTE IN LEGEA NR. 514/2003.

Alte discuții în legătură

Consilierul juridic - refuz a participa in comisia de evaluare achizitii publice. viorell2004 viorell2004 Consilierul juridic poate fi numit mebru in comisia de valuare pentru atribuirea unui contract de achizitie publica daca nu este specialist in domeniul ... (vezi toată discuția)
Participare consilier juridic in comisia de evaluare ione_scu ione_scu Spuneti-mi va rog, vi se pare normala participarea consilierului juridic in comisia de evaluare a ofertelor? In cazul meu, eu sunt singurul consilier juridic ... (vezi toată discuția)
Membri comisie licitatie publica pentru atribuþii contracte achiziþii publice sorinaccio sorinaccio Bună ziua , Aş dori să ştiu dacă unul sau mai mulţi consilieri locali , respectiv Comisia Economică din cadrul Consiliului Local pot face parte ca ... (vezi toată discuția)