avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestație amenda bicicleta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestație amenda bicicleta

Bună ziua ,as dorii sa știu ce șanse șanse am intr_o Contestație
Un elev de 19 ani a fost amendat pentru ca se afla cu bicicleta în mers pe trotuarul liber pe inserat .
A primit 870 lei și 6 puncte de amenda ,pista de bicicleta nu exista ,mergea pe trotuar pentru ca a fost oprit de un echipaj de politie și neavând vesta i s.a spus sa meargă pe trotuar sa ajungă acasă.
În drum a fost oprit de alt echipaj și i s_a dat amenda ca nu are voie pe trotuar și avertisment pentru lipsa vestei .
Am plătit amenda la jumătate în 48 ore ,e normal ca un elev fără venituri sa ia o amenda asa mare ?
Menționez ca e prima abatere ,nu mi _se pare corect as r fi fost normal sa fie avertizat și la a doua abatere amendat .
Totuși este foare exagerata amenda pentru un elev și nu numai .
Credeți ca am șanse sa contest?

Pe amenda este este trecuta legea și art dar nu se prea înțelege ceva cu 161 /1 dinhg13....și sancționată cu art 101 / 1 .......
E greu de descifrat .
Mulțumesc, aștept răspuns.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:38, 22 Martie 2017
Art. 161. din HG 1391/2006
(1) Se interzice conducatorilor de biciclete
c) sa circule pe trotuare, cu exceptia cazului cand pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor;
r) sa circule in interiorul localitatilor in care nu functioneaza iluminatul public, precum si in afara localitatilor fara a purta imbracaminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lasarea serii pana in zorii zilei sau atunci cand vizibilitatea este redusa;

OUG 195/2002
Art.101. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:
8. nerespectarea normelor privind circulatia bicicletelor si mopedelor;

Singura modalitate de rezolvare este depunerea unei plingeri contraventionale la judecatoria mentionata in procesul verbal de contraventie. Nu exista contestatie la politie, nu exista prima sau ultima abatere, deja PV isi urmeaza cursul si aveti doar 15 zile de la data inregistrarii contraventiei, pentru depunerea plingerii.

Sansele de cistig depind de:
1. Ce a scris agentul constatator in PV, fata de prevederile OG2/2001, referitoare la regimul juridic al contraventiilor.
2. Ce alte elemente suplimentare in ajutorul dvs. puteti aduce, de exemplu martori, sau fotografii, eventual sa aratati ca era pista de biciclete pe trotuar.
3. Sa consultati (eventual; sa apelati pentru servicii complete) un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contravenție nerespectare art101/1/8 din oug195/2002 aiulianctin aiulianctin Bună ziua, Vă urmăresc cu interes și, de-a lungul timpului, am observat că această comunitate a ajutat mulți oameni în diverse situații, mai mult ... (vezi toată discuția)
Circulatia cu bicicleta reluqqqqq reluqqqqq buna ziua am si eu o intrebare: in legatura cu circulatia bicicletelor pe drumuri publice exista cumva o anumita legislatie? Deoarece am inteles ca dacanu ... (vezi toată discuția)
Plimbare cu bicicletele emil botescu emil botescu Suntem un grup de biciclisti , minori si majori , care ne strangem in fiecare saptamana sa pedalam . Organizarea acestor ture la facem pe FaceBook . In cazul ... (vezi toată discuția)