Bună ziua,
Vă urmăresc cu interes și, de-a lungul timpului, am observat că această comunitate a ajutat mulți oameni în diverse situații, mai mult ori mai puțin serioase. În speranța că situația mea, deși una deloc serioasă, are șansa să fie rezolvată, vă scriu rândurile de mai jos.
Aseară 03.05.2018, în jurul orei 20:50, în timp ce mă plimbam cu bicicleta, împreună cu un amic, pe partea carosabilă a străzii Ecaterina Teodoroiu din Voluntari, IF,, zonă fără piste de biciclete și cu iluminat public, am fost oprit de către un echipaj de la poliția rutieră format din doi agenți. Aceștia ne-au legitimat și ne-au întocmit procese verbale, primind fiecare amendă de 870 lei pentru faptă săvârșită prevăzută și sancționată de ART101/1/8 din OUG195/2002. La rubrica "a săvârșit următoarele" este scris: "a circulat cu bicicleta pe strada Ecaterina Teodoroiu fără a purta echipament reflectorizant și totodată a circulat în paralel cu alt biciclist." La rubrica "Alte mențiuni" am cerut agentului să scrie că "Bicicleta este echipată corespunzător". Am semnat că am luat la cunoștință.
Dimineață am plătit jumătate, acum mă gândesc să fac contestație împotriva acestui PV, deoarece am găsit următoarea modificare a OUG195/2002: "Lit. p) a alin. (1) al art. 161 a fost modificată de pct. 8 al art. I din HOTĂRÂREA nr. 965 din 15 decembrie 2016, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 1.035 din 22 decembrie 2016.
r) să circule în interiorul localităţilor în care nu funcţionează iluminatul public, precum şi în afara localităţilor fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă;"
Totodată, nu consider că am condus în paralel cu celălalt biciclist, pur și simplu am intrat în depășire, moment în care din spate echipajul de poliție rutieră ne-a somat să oprim pe partea dreaptă, moment în care m-am repliat.
Cer scuze pentru cuvintele multe, la o situație deloc serioasă, dar, dacă am de gând să fac contestație, după tot ce am enumerat, am ceva șanse ori doar pierd timp?
Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
aiulianctin , utilizator
12:41, 9 Iulie 2018