Povestea este in felul urmator:
Bunicul meu, decedat, a detinut 2 hectare de teren (impartite in mai multe parcele), dintre care au fost vanduti 7 ari, intravilani, si inca 34 de ari, teren agricol.
- Toata suprafata este trecuta in Registrul Agricol, si in Fondul Funciar (conform legii 18/1991), pe numele bunicului meu
- nu exista titlu de proprietate, cel putin asa mi au spus reprezentantii autoritatii locale din comuna respectiva
- Ca singuri mostenitori sunt, tatal meu si sora tatalui meu (bunica mea a murit inainte de revoultie, adica inainte ca terenul sa fie trecut fondul funciar). Tatal meu a decedat, mostenitor din partea lui raman eu cu mama mea. Matusa mea (sora tatalui meu) nu are copii.
- Nu s-a facut nici o succesiune, nici duapa tatal meu, nici dupa bunicul meu.
Avand in vedere toate aceste date, vreau sa va intreb urmatoarele:
1. Se poate obtine titlu de proprietate, teren agricol, pe numele bunicului mu, chiar daca e decedat? Daca da, in ce consta etapele obtinerii titlului (masuratori cadastrale etc.)
2. Care sunt etapele succesiunii, pentru ca eu sa devin proprietarul terenului (mentionez ca toti mostenitorii sunt de acord sa-mi cedeze partile lor)?
3. Care sunt etapele intabularii suprafetelor, dupa obtinerea succesiunii si titlului de proprietate?
Faceti mai intai succesiunea de pe urma tuturor defunctilor pentru a va dovedi calitatea de mostenitor. Daca bunicul nu a formulat cerere de reconstituire e cam greu acum. Se poate doar daca ati avut terenul in posesie si ati achitat impozitele. Cu certificatul de mostenitor va adresati apoi primariei pentru eliberarea titlului direct pe numele mostenitorilor.