Bună ziua, Am o întrebare în legătură cu scoaterea certificatului de naștere care a fost pierdut și cartea de identitate expirata și ca nu locuiesc în România ci în Anglia,cum as vrea sa procedez în legătură cu scoaterea certificatului de naștere și România. Mulțumesc mult
Pentru persoanele cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, acestea pot solicita procurarea certificatelor astfel:
• personal;
•pe cale diplomatică (la Consulatul României din ţara în care trăiesc);
• prin împuternicit, cu procură specială (obiectul mandatului constă în obţinerea de către împuternicit, în numele şi pe seama titularului dreptului, a unor certificate de stare civilă).
Daca nu puteti veni in tara, mergeti la ambasada/consulut, solicitati un titlu de calatorie pe baza caruia imputerniciti o persoana care sa va ridice certificatul din Romani pe care sa vi-l trimita. Ori, puteti solicita prin ambasada/consulat procurarea certificatului, dar...de regula cei de la ambasada nu sunt tocmai binevoitori.
S.o.s
iazbuka
Ieri mi-au fost furat portofelul cu tot cu buletinul meu fiind singura mea carte de identitate, tin sa precizez ca sunt in olanda, ce as putea face sa pot ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere
anabia
buna seara,mi-am pierdut certificatul de nastere,cum ar trebui sa procedez mai departe pentru a avea o copie legalizata a acestuia
?Tin sa precizez ca eu sunt ... (vezi toată discuția)