avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... asistenta la ora de catre ambii directori
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

asistenta la ora de catre ambii directori

Buna seara,

Sunt profesor si acum 2 saptamani am fost anuntat de catre directorul adjunct ca doreste sa ma asiste la o ora de curs.
In aceasta dupa-amiaza, dupa ce am intrat in sala de clasa cu doamna director adjunct, la cateva minute a intrat si directorul scolii fara a ma anunta in prealabil.
Doresc sa stiu urmatoarele:
-domnul director poate intra la ore cand are chef? nu ar fi trebuit sa ma anunte?
-este obligatoriu sa fiu asistat de ambii directori?
Doresc sa stiu ce prevede legea.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: scg , utilizator 19:10, 31 Octombrie 2019
Are dreptul, însă trebuie să existe un grafic de asistente la ore, care va cuprinde printre altele:
spre ex.
*Documentele supuse evaluarii:
-portofoliul profesorului (planificarile intocmite conform programei scolare, proiectul
unitatii de invatare, teste, interpretari grafice, fise de lucru etc),
-caietele elevilor,
-catalogul,
-carnetele de note precum si
-alte surse.
*Echipa care efectueaza asistenta la lectie: directorul sau directorul si responsabilul CM/CEAC.
La rubrica Observatii se pot trece diverse:
-asistenta realizata,
-asistenta reprogramata,
-sesizare de la parinti/elevi etc

Suportul legislativ:
ORDIN nr. 5.115 din 15 decembrie 2014 privind aprobarea Regulamentului de organizare
şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, EMITENT: MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 23 din 13 ianuarie 2015 :
CAP. 1, ART. 17, alineatul (3), ART. 22
clic aici:[ link extern ]

cu stimă
Va multumesc pt. raspuns, insa am o nedumerire: este normal/legal sa fiu asistat de catre ambii directori?
Și dacă te plângi in instanță de chestia asta are timp sa.ilsi scrie graficul pentru că sa își acopere abuzurile, ii spune secretarei sa de de-a Nr de înregistrare la ce data dorește el. In mod normal numai dacă ar veni o brigadă neanunțată peste el l-ar putea descoperi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! directorii din scoli mai sunt degrevati de ore ? ... Ana_M2 Ana_M2 Buna ziua ! Directorii din scoli mai sunt degrevati de ore ? Daca nu , cate ore trebuie sa tina obligatoriu in timp ce isi exercita functia de director ... (vezi toată discuția)
Semnatura minor cico2cico cico2cico Buna ziua. Am si eu 2 intrebari : Diriginta solicita copilului meu sa semneze diferite procese verbale, declaratii sau instiintari. Desi am cerut acesteia si ... (vezi toată discuția)
Transfer scolar elenasimpalean elenasimpalean Buna ziua , sunt mama unei fetite de 15 ani (cl. IX) si doresc sa o transfer de la scoala unde este acum deoarece ea a facut gradinita si clasele I - VIII la ... (vezi toată discuția)