avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri

Buna seara.
In urma cu ceva timp am achizitionat electrocasnice si un televizor. Aveam bani cash. Prietenul meu avea nevoie de bani si mi-a propus sa ii dau lui banii, urmand ca el să imi plateasca produsele cu un card de cumparaturi. Am acceptat deoarece locuiam impreuna in apartamentul lui ,dar si pentru ca aveam incredere in el. Acum vrem sa punem punct relatiei si gandul ca si-ar putea insusi bunurile mele ma macina. Are dreptul acesta? Mentionez ca facturile aferente bunurilor sunt pe numele meu.
Multumesc anticipat.
Cardul e al lui ? Sau e cardul dvs si va plateste el ratele ?
cardul e al lui, ca daca era al ei nu vad problema...
Dacă era al ei și nu plătea el ratele, problema e ca le-ar plati de doua ori.
Dacă e cardul lui, nu e problema.
Dacă va e teama ca va oprește bunurile, fie depuneti plangere la politie pt abuz de incredere, fie le revendicări în instanta.
Problema e ca el poate proba ca a achitat bunurile cu cardul lui chiar dacă sunt pe numele dvs. Dvs aveți vreo dovada ca i-ați dat banii?
Încercați sa aveți o discuție sa știți cum stați.
Nu cred ca e cazul sa îl întrebați dacă vi le da, rugați-vă sa va ajute cu mutatul lor.
Cardul este pe numele lui, iar ratele sunt achitate.
Multumesc frumos, pentru raspuns. Dovada sunt facturile pe numele meu. Daca eu nu i-as fi dat banii, el nu ar fi avut cum sa accepte sa cumpere pe numele meu. Plata cu cardul am facut- o impreuna de comun acord si cum era si normal ,facturile sa fie pe numele meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme recuperare imprumut dat prin card de cumparaturi Toaderas Toaderas In luna mai 2015, un prieten m-a rugat sa-l ajut sa-si achizitioneze cateva scule (aparat de sudura, flex etc), de care avea mare nevoie. I-am spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Judecata dflorin3 dflorin3 Buna ziua. Prietena mea lucreaza intr-un magazin de electrocasnice...foarte renumit la noi. Problema este urmatoarea: Anul trecut in Decembrie 2013,la o ... (vezi toată discuția)