avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În 2016 am luat un credit de 88.000 de lei pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În 2016 am luat un credit de 88.000 de lei pentru concubinul meu, ca să cumpere mașini pe firma fratelui său. De 6 luni nu mai plătește ratele pentru că ne-am despărțit, dacă îl dau în judecată am șanse să câștig?

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta.
In ian 2016 am facut un credit la BCR de 88.000 ron pe numele meu pentru concubinul meu. Si spun "pentru" deoarece lui i-am dat toti banutii, pana la ultimul, ca sa cumpere masini pe firma, firma care este a fratelui sau.
Din pacate, atunci nu am facut nici un act, nimic, deoarece eram impreuna. De 6 luni insa ne-am despartit iar el nu vrea sa mai achite deloc creditul, nici o rata, Mai are sa imi dea din credit 34.000 ron.
Daca intentez proces,credeti ca am sanse reale sa castig?
Mentionez ca el este angajat cu minimul pe economie la firma fratelui sau, eu aveam 1000 euro venitul net (atat imi era si indemnizatia de crestere copil in acea perioada), nu am luat bunuri prea multe pe numele meu ca sa necesite un asemenea imprumut, in schimb pe firma lui au aparut in decursul a vreo 3-4 luni masini. Unele cumparate cu factura pentru o suma mai mica decat realul , diferenta fiind achitata la negru....
Multumesc pentru timp.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:42, 28 Martie 2019
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Cum dovediti ca i-ati dat lui banii?
Daca aveti vreun ACT e OK daca nu atunci vedeti cum va intelegeti cu el sa plateasca creditul.
Credulitatea se plateste scump, uneori!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singurele dovezi sunt convorbirile telefonice si mesajele de pe whatsapp prin care recunoaste
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Credulitatea se plateste scump, uneori!


Ok, si totusi nu se poate opta pentru "abuz de incredere"? Pentru ca eu am avut incredere in el ca va plati creditul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ai convorbiri whatsup si mesaje sms poti intenta proces de pretentii. Eu asa am castigat recent un proces. Dar iti vei recupera doar banii pe care i-ai achitat tu
Sau banii care inca mai sunt de achitat, ca aici e problema

laura38038 a scris:

Daca ai convorbiri whatsup si mesaje sms poti intenta proces de pretentii. Eu asa am castigat recent un proces. Dar iti vei recupera doar banii pe care i-ai achitat tu

Alte discuții în legătură

Masuri legale laura38038 laura38038 Buna ziua. In anul 2016 am cunoscut un baiat, am iesit o perioada dupa care nu am mai vorbit. Anul asta in februarie am reluat legatura si am inceput sa iesim. ... (vezi toată discuția)
Am imprumutat 400 ron unei cunostinte ggpar ggpar Am imprumutat suma de 400 ron unei cunostinte pt 2-3 zile. A trecut mai bine de 30 de zile si nu mi-a inapoiat bani. Ca dovada am un mesaj pe WhatsApp si un ... (vezi toată discuția)
Credit restant contractat "in numele" fratelui. consecinte? maria.r maria.r Buna ziua, va rog daca se poate sa ma ajutati cu niste opinii - doresc sa ajut si eu cu niste informatii o persoana in impas. Doamna la care locuiesc in ... (vezi toată discuția)