avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire taxe handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire taxe handicap

Buna ziua. La data de 20.01.2017 mi s-a eliberat un Certificat de incadrare in grad de handicap ACCENTUAT cu revizuire la 31.01.2018

De la Directia Taxe si Impozite a Primariei am primit raspunsul ca in conformitate cu:

- HG1/2016 Titlul IX, Cap II, Sect a 2-a, punctul 21 alin (1) si (2) si Cap III Sect a 2-a punctul 71 si punctul 74;
- Art 456 si art 464 Cod Fiscal;
beneficiez de scutire de impozit doar pt luna ianuarie 2018.

Intrebarea mea este ce anume trebuie sa atac, HG1/2016 in contecios administartiv sau Codul Fiscal in contencios fiscal? Sau pe ambele? Si care sunt pasii de procedura?
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2017
AdrianMa, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozite persoane cu handicap mmarcelcozma mmarcelcozma Daca ma puteti ajuta cu un sfat . Mama mea a fost incadrata in grad de handicap 2 accentuat in februarie 2016 . Cand am dus la primarie actele pentru plata ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite cladiri si masini pentru persoane fizice sfeta sfeta Am certificat de handicap grav permanent din 2009 si nu plateam impozit pe cladire si teren pana anul acesta cand mi s-a transmis ca din 2016 trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Scutiri de la plata impozitului pe clădiri, teren și mijloace de transport - codul fiscal (legea nr. 227/2015) Erzsi Erzsi Sunt mama unui băiat de 27 de ani, care are handicap grav și sunt numită și tutorele său prin hotărâre judecătorească. Referitor la TITLUL IX ... (vezi toată discuția)