avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot fi dat eu in judecata (asigurare)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot fi dat eu in judecata (asigurare)

Buna ziua, acum cateva zile am facut un accident, pagubitul a depus actele, si i s-a refuzat plata despagubirii. Firma asiguratoare este in insolventa, prin urmare era de asteptat sa dea un raspuns de genul asta.

Cel pe care l-am lovit, si pe care il inteleg pe deplin, omul fiind un domn in toata tevatura asta, mi-a recomandat sa ii platesc eu paguba sau ma da in judecata.

pot fi dat eu in judecata pt asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 13:19, 31 Martie 2017
Cel mai probabil nu a depus actele unde trebuie si din acest motiv i-au fost respinse.

In cazul firmelor de asigurari aflate in insolventa sau faliment pagubitul trebuie sa se adreseze Fondului de Garantare a Asiguratilor si urmeaza procedura de aici

[ link extern ] /

Ii puteti indica domnului sa fie domn pana la capat si se adreseze FGA iar in cazul in care i se pare procedura anevoioasa are tot dreptul consfintit de Constitutie sa apeleze la instanta de judecata.

Totodata ii spuneti ca nu va rezolva nimic daca va da in judecata, va pierde aiurea si timpul si banii, ptr ca veti chema in garantie asiguratorul chiar daca este in insolventa.

Alta optiune pe care o are este sa faca contestatie la ASF.

[ link extern ]

Cel mai important lucru in toata tevatura este ca asigurarea RCA sa fi fost in termenul de valabilitate la momentul producerii accidentului.


Asigurarea e facuta afara. Se mai poate adresa acelorasi institutii?

Firma respectiva spune ca "în baza poliței de asigurare depusă, am avizat asigurătorul bulgar Dallbogg care a infirmat valabilitatea poliței de asigurare". Desi pe asigurarea din mana,reala, foaia verde, scrie ca mai am inca 3 luni de aici valabilitate. :(
Care are intaietate actul din mana sau mailul de la ei?
Ati incheiat personal polita sau ati incheiat-o prin intermediul vreunui bulgar?
Este posibil ca polita sa fie falsa si atunci veti ajunge sa platiti in cazul in care veti fi dat in judecata deoarece nu erati asigurat.
La partea cu falsa m-am gandit si eu prima oara daar m-am uitat de 1000 de ori la holograma, ea arata veridica. In plus pe site-ul de verificari apare ca as avea asigurare, dar totusi nu... pun o poza la linkul urmator: [ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2017
btraian, utilizator
Contactati biroul national BAAR similar din BG si verificati veridicitatea asigurarii.
Holograme se gasesc pe toate drumurile din BG

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Plata dauna accident rutier Adi1968 Adi1968 Buna ziua În urma unui accident rutier cu un cetatean bulgar, suferit în data de 24.02.2017 am contactat societatea de asigurare din Romania corespondenta ... (vezi toată discuția)
Ma da in judecata caci asigurarea obligatorie nu il despagubeste, ce sa fac? crysty90 crysty90 buna ziua! detin un automobil inmatriculat pe Bulgaria, toate actele in regula. acum cateva luni (4 luni) am avut un accident cu un autovehicul inmatriculat ... (vezi toată discuția)
Accident in perugia costicatanta costicatanta BUNA ZIUA! AM APELAT LA DV IN SPERANTA CA MA VETI AJUTA! ANUL TRECUT IN NOIEMBRIE AM AVUT UN ACCIDENT CU MASINA IN ITALIA! MASINA MEA ARE ASIGURARE IN RO AM ... (vezi toată discuția)