avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot fi dat eu in judecata (asigurare)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot fi dat eu in judecata (asigurare)

Buna ziua, acum cateva zile am facut un accident, pagubitul a depus actele, si i s-a refuzat plata despagubirii. Firma asiguratoare este in insolventa, prin urmare era de asteptat sa dea un raspuns de genul asta.

Cel pe care l-am lovit, si pe care il inteleg pe deplin, omul fiind un domn in toata tevatura asta, mi-a recomandat sa ii platesc eu paguba sau ma da in judecata.

pot fi dat eu in judecata pt asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 13:19, 31 Martie 2017
Gata am dat mail la BAAR-ul lor.
Se pare ca asigurarea nu e falsa dar firma respectiva a decis sa anuleze toate asigurarile cu utilizatori romani. :(
Nu stiu cum as putea face cunoscut asta. Sunt mii in situatia asta.
Solicitati un punct de vedere si la BAAR, eventual si la ASF pentru a fi "acoperit" in cazul in care veti fi dat in judecata de cel prejudiciat.
Altfel nu va ramane decat sa dati in judecata asiguratorul bulgar in cazul in care instanta de judecata admite plangerea victimei. Sau chemati asiguratorul bulgar in garantie.
Exista si varianta ca victima sa se adreseze Fondului de Protectie a Victimelor Strazii ptr a repara utilajul dar FPVS se va indrepta impotriva dvs ptr recuperarea prejudiciului si tot in instanta se va finaliza actiunea.
[ link extern ]
Gata am trimis mail la ambele!

Ce e ciudat e ca paguba la masina e o bara sparta si o toba zgariata iar devizul de lucrari este de 7500 RON. Pana si mie mi se pare suspicios asta. Probabil ca si asiguratorul vede la fel...
Puteti verifica devizul ... pe internet . Daca valoarea componentelor obtinuta si a manoperei aferente e mult diferita atunci mai sapati .
Un caz in care masina stationata pe marginea drumului a rupt malul de pamant si a alunecat cu roata in sant ; aparent decat aripa si pragul putin filate dar la final reparatia a costat putin peste 5000 lei .
Asiguratorul s-a mai lovit de cazuri de acest gen daca masina era noua (cateva luni max.) iar marca si clasa erau de lux .
btraian a scris:

Gata am dat mail la BAAR-ul lor.
Se pare ca asigurarea nu e falsa dar firma respectiva a decis sa anuleze toate asigurarile cu utilizatori romani. :(
Nu stiu cum as putea face cunoscut asta. Sunt mii in situatia asta.


cum adica sa anuleze toate asigurarile cu utilizator roman? cine v-a spus asta? e aproape imposibil ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata dauna accident rutier Adi1968 Adi1968 Buna ziua În urma unui accident rutier cu un cetatean bulgar, suferit în data de 24.02.2017 am contactat societatea de asigurare din Romania corespondenta ... (vezi toată discuția)
Ma da in judecata caci asigurarea obligatorie nu il despagubeste, ce sa fac? crysty90 crysty90 buna ziua! detin un automobil inmatriculat pe Bulgaria, toate actele in regula. acum cateva luni (4 luni) am avut un accident cu un autovehicul inmatriculat ... (vezi toată discuția)
Accident in perugia costicatanta costicatanta BUNA ZIUA! AM APELAT LA DV IN SPERANTA CA MA VETI AJUTA! ANUL TRECUT IN NOIEMBRIE AM AVUT UN ACCIDENT CU MASINA IN ITALIA! MASINA MEA ARE ASIGURARE IN RO AM ... (vezi toată discuția)