Va rog f.mult sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema:
-Copilului meu i s-a stabilit gradul accentuat de handicap printr-o hotarare a comisiei pentru protectia copilului. In continutul hotararii se precizeaza ca prezenta hotarare poate fi atacata cu recurs, in decurs de 10 zile de la data comunicarii (adica 14.09.09), la Tribunalul pentru Minori si Familie.
Doresc sa contest decizia comisiei deoarece de 4 ani si jumatate copilul meu a fost incadrat in grad de handicap grav avand acelasi diagnostic (boala este incurabila) iar acum brusc au schimbat incadrarea.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa formulez contestatia respectiva si unde sa o depun si pana cand am termen limita (deoarece nu stiu ce inseamna 10 zile - calendaristice sau lucratoare?). Precizez ca nu dispun de suficiente mijloace materiale pt a angaja un avocat.
Multumesc anticipat.
Sugestie: Cred ca ar fi util daca s-ar crea o sectiune separata pe forum legata de drepturile copilului.
Daca ati primit hotararea la data de 14.09.09 si termenul de recurs este 10, atunci inseamna ca trebuie sa depuneti recursul cel tarziu la data de 24.09.09 la registratura tribunalului, unde sa va inregistra si pe urma Dvs va primiti citatie pt proces. Anexati neaparat hotararile anterioare ale comisiei, precum si adeverinte medicale, si daca mai sunt alte acte doveditoare
Cerere de recurs
INSTANTA1) ......................
Domnule Presedinte,
Subsemnatul. .........................., cu domiciliul in ................................., str. ................
nr. ..........., bloc ..........., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .........................
............., in termen legal2) declaram
RECURS
impotriva3) ....................... nr. .........., pronuntata la data de ................, de catre ....
......................, in dosarul nr. ............/.......... avand ca obiect ..................................
......................, in contradictoriu cu intimata .........................................., domiciliata in .............................., str. ....................... nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .........................., si va solicitam sa admiteti recursul declarat de subscrisa, sa casati in intregime hotararea atacata si pe cale de consecinta, rejudecand cauza in fond sa admiteti actiunea subscrisei reclamante- apelante-recurente prin care am solicitat4) ..........................................................................., in con- tradictoriu cu parata-intimata ..................................... .