avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau succesiune ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau succesiune ?

Buna ziua.Doresc sa intreb in Forum care este solutia cea mai indicata (ma refer la costuri si birocratie) ca sa ereditez casa mamei mele.Mentionez ca sunt unica mostenitoare si nu stiu daca este mai bine sa-mi faca donatia atat timp cat este in viata sau sa fac succesiunea dupa decesul ei.Multumesc anticipat.Respet !

Alte discuții în legătură

Succesiune sau donatie iulia bumbu iulia bumbu Mama poseda o casa si un teren viran. Ce e de facut pentru a intra in posesia lor, eu fiind singura mostenitoare, sa astept decesul mamei pentru succesiune ... (vezi toată discuția)
Parintii mei sunt proprietarii unui apartament. intre timp mama ... Perr Perr Parintii mei sunt proprietarii unui apartament. Intre timp mama mea a decedat. Eu, ca unicul copil ( baiat ), nu am fost trecut in actul de proprietate al ... (vezi toată discuția)
Donatie sau contract de vanzare cumparare? vio_popescu vio_popescu Buna ziua, Sotia mea are o situatie juridica de rezolvat si as dori sa va cer parerea, in numele ei: Parintii sotiei sunt proprietarii unui apartament, ... (vezi toată discuția)