avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sanepid sau primarie - probleme mari la subsol, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sanepid sau primarie - probleme mari la subsol, administrator nepasator

Buna ziua! Locuiesc la parterul unui bloc cu foarte multe probleme cele mai multe din cauza indiferentei administratorului. Dar acum se intampla lucruri care efectiv ne afecteaza viata. In subsolul blocului ,teava in care se scurg toate dejectiile( din wc) se infunda in fiecare an, toate "mizeriile" umpland subsolul. Miroase efectiv a wc public in casa, dupa doua saptamani deja ne.am mutat in singura camera din apartament in care nu miroase. Nu se poate respira nici in casa nici pe scara. Administratorul nu vrea sa faca nimic, a zis sa gasim noi firma sa repare ca el nu are timp. Am sunat la Apa Nova, spun ca nu e treaba lor, e teava care pleaca din bloc in canalul din mijlocul strazii.. Firmele nu se baga pt ca nu pot sparge trotuarul fara autorizatie de la ADP. Mentionez ca platile sunt la zi, avem si fond de rulment si de reparatii. Efectiv am ajuns la cearta, am vrut sa.mi retrag fondul de reparatii atata timp cat nu pot beneficia de el. Am ajuns sa.l amenintam pe administrator cu reclamatie la primarie sau la Sanepid , dar a zis ca nu.l intereseaza ca tot noi platim amenda. Avem copil mic nu mai putem, simt cum mi.a intrat mirosul in.. suflet!!:)) Va rugam sa ne ajutati sa ne spuneti ce putem face, in ce directie sa o luam! Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:35, 26 Aprilie 2017
Corect!
Administratorul nu are nici o vina. Acesta face ceea ce decide presedintele si comitetul executiv.
Cineva spunea mai sus ca ar trebui convocata adunarea generala pentru schimbarea administratorului. NU! Adunarea generala alege presedintele si membrii comitetului. Presedintele angajeaza administrator si tot presedintele desface CIM al administratorului.
Tot despre o problema la subsolul blocului: in bloc sunt cetateni care detin doua apartamente in blocul nostru, prin urmare considera ca pot avea 3 si chiar 4 boxe la subsol. Cum spatiul acela este comun si ar trebui impartit (legal) dupa cota parte-indiviza aferenta fiecarui apartament, va rog sa ma sfatuiti cum anume putem convinge un locatar (vehement ca el are numai drepturi ca fost presedinte!!!) sa nu-si mai aroge dreptul de a-si "tranti" boxe in spatiul tehnic (boxele sale aratand ca o cutie de chibrituri pe langa acele tevi de caldura) SI in alta incapere, turnandu-si acea șapă chiar langa robinetul de intrare apa calda in bloc (ca sa nu mai vorbim de mizeria de la subsol care este un real focar de infectie - usi putrezite, borcane vechi, lazi, frigidere...). In CEx am stabilit sa-i rugam pe acei proprietari de spatii sa-si faca ordine si curatenie, daca mai vor sa-si pastreze spatiul. Am primit si un avertisment de la Sanepid, insa domnul cu pricina TOT nu vrea sa plece, se tot cearta cu presedintele ca el vrea boxa si sa fie lasat in pace (intre timp a aparut a 4a boxa!!!). Ce solutii avem noi, ceilalti proprietari?

Orice sfat/ parere e binevenit(a), asa ca multumesc anticipat.
Trebuia sa deschideti o discutie noua.
Puteti face o impartire a spatiului destinat boxelor pe fiecare apartament in parte, in adunarea general a asociatiei de proprietari.
In mod normal, prin contractul de vanzare-cumparare fiecarui apartament ii era destinat un spatiu/ boxa, iar acesta se regaseste pe planul de amplasament al subsolului blocului.
Cautati schitele anexate la fiecare apartament/ contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanepid sau primarie - probleme mari la subsol Elenna99 Elenna99 Bună ziua! Locuiesc la într-un bloc cu foarte multe probleme, cele mai multe din cauza indiferenței vecinilor. În subsolul blocului , țeava in care se ... (vezi toată discuția)
Spatiul comun de la subsol poate fi utilizat de toti proprietarii? laura_yt laura_yt as dori sa stiu daca spatiile comune din bloc,ma refer la subsol,se pot folosi de catre toti proprietari din bloc sau numai de catre proprietarii ale caror ... (vezi toată discuția)
Lucrare pe scara blocului nini02 nini02 Buna ziua! Am si eu o intrebare la dumneavoastra: la noi pe scara se face o lucrare pentru tubulatura ghenei de gunoi incepand de la parter pana la etajul 5 ... (vezi toată discuția)