Gms3010 a scris:
așa ca micuța sa născut cu 3 luni înaintea terminării dosarului de redobindirii a cetățeniei romine deci trebuie sa aștepte 18 ani sa aibe si ea dubla ..
Nu scrie niciunde asta. Cu siguranta o pot dobandi si minorii la cererea parintilor insa nu stiu sa va spun exact ce procedura sa urmati datorita situatiei cu cetatenia dvs. - renuntare si apoi dobandire la cerere.
Ma intreb daca nu se poate rezolva prin transcrierea certificatului de nastere nemtesc al copilului. Dvs. fiind si cetatean roman aveti dreptul sa faceti asta, astfel ati obtine certificatul de nastere romanesc insa nu stiu unde ar trebui sa depuneti cererea.
Cererea de transcriere se adresează [...] primarului localităţii de ultim domiciliu avut în ţară în cazul cetăţenilor români domiciliaţi în străinătate sau Primarului Sectorului 1, în cazul cetăţenilor români care nu au avut niciodată domiciliul în România.
Ati avut domiciliul in Romania insa e posibil ca odata cu pierderea cetateniei sa nu mai conteze asta.
Va sfatuiesc sa trimiteti un mail la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date la adresa
depabd@mai.gov.ro
Scrieti povestea cu renuntarea - dobandirea cetateniei romane, si intrebati unde trebuie sa depuneti cererea pentru transcrierea certificatului de nastere al fetitei: la Starea civila sector 1 sau la cea de la ultimul loc de domiciliu din Romania, si de ce documente aveti nevoie.
Veti primi cu siguranta raspuns.
Daca nu va descurcati sa le scrieti trimiteti-mi un mesaj privat, va ajut.