avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Renuntarea la cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Renuntarea la cetatenie

Buna seara.

In 2006 am renuntat la cetatenia romana in favoarea altei cetatenii, iar in anul 2011 m-am casatorit in tara in care am plecat , dupa un an am divortat. M-am casatorit in 2013 cu un cetatean roman iar cand am venit in Romania ca sa inregistreze sotia casatoria , cei de la starea civila nu ne-au primit actele spunand ca trebuia sa inregistrez si prima casatorie si divortul in Romania. Trebuia sa vin sa inregistrez in Romania casatoria anterioara si divortul?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:34, 20 Februarie 2014
As zice ca nu pentru ca nu mai erati cetatean roman cand v-ati casatorit, in opinia mea nu mai aveati obligatia sa inscrieti in registrele de stare civila romanesti modificarile de stare civila.
Nu ati putut face dovada anului in care ati renuntat la cetatenie?
Nu ati cerut redobandirea intre timp, nu-i asa? Nu reiese asta din postarea dvs.
Nu am cerut redobandirea cetateniei. Referitor la dovada pierderii cetateniei nici nu am fost intrebat. Mi s-a spus direct ca cererea v-a fi respinsa si chiar daca nu mai sunt cetatean tot trebuie sa anunt orice schimbare.
Scrieti un e-mail la depabd@mai.gov.ro , puneti la subiect ''Refuz transcriere certificat de casatorie'' si povestiti ce ne-ati spus si noua. Intrebati ce acte sunt necesare in cazul dvs. pentru transcriere.

Veti primi un raspuns oficial care sper sa fie asa cum mi se pare logic:
- ca dupa renuntarea la cetatenia romana nu aveti obligatia inscrierii / transcrierii actelor dvs. de stare civila intocmite in strainatate, prin urmare nici a divortului
- ca pentru transcriere trebuie sa duceti doar sentinta de divort apostilata (chiar, despre ce tara vorbim? sa nu fie nevoie de supralegalizare), tradusa, legalizata si autentificata la notar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Netranscriere căsătorie-divorț în românia sasenac sasenac cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia ... (vezi toată discuția)
Apostila certificat divort din austria DAN_ZISU DAN_ZISU Va salut cu respect pe toti ! Problema acestei \\"apostile \\" este veche , dar nu am gasit solutii clare , sper sa ma ajutati . Tribunalul din Iasi a ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)