Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Daca o persoana care este implicata intr-un proces civil a decedat inainte de solutionarea procesului, ce responsabilitate revine mostenitorilor? Sunt acestia implicati in vreun fel? Sau pot acestia dezbate succesiunea?
Atata vreme cat instanta a fost investita prin cererea introductiva de instanta procesul se suspenda , si sa da termen pentru introducerea in cauza a mostenitorilor.
;)
In cazul d-voastra opereaza suspendare cauzei pana la stabilirea succesorilor si introducerea acestora in respectivul proces.
Mostenitorii, nu numai in cazul prezentat, au toate drepturile si obligatiile defunctului pe care l-au mostenit.
Pot dezbate succesiunea si pot proceda la iesirea din indiviziune.Insa trebuie sa o si accepte , adica in termen de la 6 luni de la deschidere , de la decesul autorului , fie tacit , fie expres , sa-si manifeste vointa de a succede .Altminteri , erezii devin straini de succesiune.
Acceptarea succesiunii de care ati amintit se poate face , expres , printr-o declaratie data in fata notarului public , sau tacit, prin acte care lasa sa se intrevada intentia de a deveni succesor -( plata de impozite , instrainare de bunuri ), in termen de 6 luni de la succesiunea deschisa prin moarte.
Dezbaterea succesiunii, respectiv iesirea din indiviziune prin partaj , se pot efectua numai daca succesiunea a fost acceptata.
Trebuie sa-ti doresti sa devii mostenitor.;)
Odata acceptata succesiunea , vor fi transmise catre mostenitori datoriile , creantele , si sarcinile acesteia.
;)
Deschidere mostenire
LUMITM
Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)
Legea succesiunii
AndreeaSc88
Buna ziua, am o intrebare legata de legea succesiunii. Contextul este urmatorul: tatal meu biologic (parintii mei s-au despartit acum 30 ani, tatal meu nu s-a ... (vezi toată discuția)