avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces civil

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Daca o persoana care este implicata intr-un proces civil a decedat inainte de solutionarea procesului, ce responsabilitate revine mostenitorilor? Sunt acestia implicati in vreun fel? Sau pot acestia dezbate succesiunea?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:52, 22 Septembrie 2009
Atata vreme cat instanta a fost investita prin cererea introductiva de instanta procesul se suspenda , si sa da termen pentru introducerea in cauza a mostenitorilor.
;)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
In cazul d-voastra opereaza suspendare cauzei pana la stabilirea succesorilor si introducerea acestora in respectivul proces.
Mostenitorii, nu numai in cazul prezentat, au toate drepturile si obligatiile defunctului pe care l-au mostenit.
Pot dezbate succesiunea si pot proceda la iesirea din indiviziune.Insa trebuie sa o si accepte , adica in termen de la 6 luni de la deschidere , de la decesul autorului , fie tacit , fie expres , sa-si manifeste vointa de a succede .Altminteri , erezii devin straini de succesiune.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Imi cer scuze, nu cunosc termenii :( Puteti sa explicati ce inseamna "iesirea din indiviziune", si a "devni strain de succesiune"?

Va multumesc!
Acceptarea succesiunii de care ati amintit se poate face , expres , printr-o declaratie data in fata notarului public , sau tacit, prin acte care lasa sa se intrevada intentia de a deveni succesor -( plata de impozite , instrainare de bunuri ), in termen de 6 luni de la succesiunea deschisa prin moarte.
Dezbaterea succesiunii, respectiv iesirea din indiviziune prin partaj , se pot efectua numai daca succesiunea a fost acceptata.


Trebuie sa-ti doresti sa devii mostenitor.;)

Odata acceptata succesiunea , vor fi transmise catre mostenitori datoriile , creantele , si sarcinile acesteia.
;)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Urgent! succesiune fara acord? PME PME Sotul este decedat, sotia este in viata, iar unul din cei 6 copii nu este de acord cu deschiderea succesiunii. Fara acordul acestuia se poate imparti partea ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire LUMITM LUMITM Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)
Legea succesiunii AndreeaSc88 AndreeaSc88 Buna ziua, am o intrebare legata de legea succesiunii. Contextul este urmatorul: tatal meu biologic (parintii mei s-au despartit acum 30 ani, tatal meu nu s-a ... (vezi toată discuția)