avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de vanzare-cumpare a unei clădiri și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de vanzare-cumpare a unei clădiri și teren incheiat in temeiul Legii 550/2002

Buna ziua,

Contractul de vânzare-cumpărare a unui spațiu comercial (clădire) și a terenului aferent acestuia încheiat între o unitate administrativ-teritorială și o societate comercială în temeiul Legii nr. 550/2002 privind vânzarea spațiilor comerciale proprietate privată a statului trebuie încheiat în formă autentică la notar pentru a opera transferul dreptului de proprietate (art. 557 și art. 888 Cod civil - fiind vorba și despre vânzarea terenului), sau transferul dreptului de proprietate operează în baza contractului de vânzare-cumpărare încheiat sub semnătură privată, fiind o excepție de la cerința formei autentice?
Menționez faptul că în cuprinsul Legii nr. 550/2002 nu se face nicio mențiune cu privire la forma pe care trebuie să o îmbrace contractul de vânzare-cumpărare a clădirii și a terenului.

Cu stimă,

Alte discuții în legătură

Declaratie monicah monicah Buna ziua,se poate cu o declararie scrisa de mana ne autentificata numai cu 2 martori sa obtii un teren daca proprietarii terenului nu mai sunt de ... (vezi toată discuția)
Cladire cumparata doar cu factura si chitanta fiscala fara act notarial. ALEXANDRINA2012 ALEXANDRINA2012 In anul 2011 am cumparat de la firma tatalui meu o cladire doar cu factura fiscala fara nici un act notarial. Intre timp tatal meu a decedat iar firma pe care ... (vezi toată discuția)
Contract v-c cladire sub semnatura privata vguta vguta Care este valabilitatea unui contract de vanzare-cumparare (sub semnatura privata) incheiat in 2004 intre doua societati comerciale, obiectul contractului ... (vezi toată discuția)