Buna ziua
Am o intrebare dar pentru aceasta trebuie sa dau mai multe detalii :
- suntem un ONG cu domeniul de activitate social educativ si lupta impotriva cancerului. Veniturile noastre de pana acum sunt in principal din cotizatiile membrilor si declaratii de 2% din impozitul pe venit.
Una din membrele asociatiei, a avut nevoie pentru o operatie de metastaza de suport material. Ea a venit cu pretentia sa i se inmaneze banii care s-au virat in asociatie din declaratiile de 2% ale colegilor ei.
Explicatia a fost ca acest lucru nu este posibil, insa adunarea generala a hotarat sa fie sponsorizata cu suma de 2000 lei.
Acum intrebarea: conform legii sponsorizarii, art. 3, nu se pot face sponsorizari din veniturile de la bugetul de stat. Este legala sposorizarea pe care am facut-o ? Doamna vine si anul acesta cu aceleasi pretentii iar noua nu ne este foarte clar daca putem sau nu sa o sponsorizam.
Multumesc mult celor care imi vor raspunde si toate cele bune tuturor celor citesc acest mesaj, din intamplare sau nu :)
Nu se aplica in cazul acesta acea restrictionare de care amintiti. Da, puteti sa ii dati cu contract de sponsorizare valoarea ce reprezinta 2% adunata de ea de la colegi si cunoscuti, si chiar mai mult daca reuseste sa adune bani din sponsorizari de la firme din impozitul pe profit. Dar sa aveti dosarul cu cererea si copii dupa actele doveditoare care sa dovedeasca cele solicitate.
Multumesc mult pentru raspuns. Exista undeva stipulat ceea ce spuneti dvs ? Bineinteles ca se creaza un precedent si sa stim pe ce act normativ ne bazam. Va doresc un week end cat mai placut :)