avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonus weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonus weekend

Buna ziua,
Societatea acorda spor de weekend 20 %.
Eu am inregistrat in Revisal - spor de weekend, procent 20 %, prin act aditional.
Eu am gandit, si asa am si facut in statul de plata , 20% calculat la venitul realizat pentru orele de weekend (adica, are 8 ore lucrate in weekend , am calculat cat ar veni 8 ore in conditii normale la care am adaugat 20 %) . Vreau sa stiu daca este corect, deoarece am vorbit cu o prietena si-mi spunea ca ea intelege ca ar fi trebuit sa-i dau respectivului salariat 20 % din salariu de incadrare .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:02, 25 Martie 2017
Pentru munca in week-end, conform art.137 alin.3 C.mun., salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Intr-adevar,in practica uzitata, sporul se aplica numai pentru orele lucrate in zilele de sambata si/sau duminica.
Ultima modificare: Vineri, 24 Martie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns, dar mai vin cu o nelamurire:

- un agent de vanzari are, de exp. un salariu de 1800 lei brut pentru un targhet de 1.5 mld. El face vanzare de 2 mld. Societatea ii ofera un bonus de 1 % pentru depasirea targhetului. In acest caz, 1 % se ofera din depasirea de 0.5 mld. sau din salariu?
-si totodata as vrea sa va mai intreb, cum procedez cu inregistrarea bonusului in revisal, inclusiv ce termene am si ce documente se fac.Pot inregistra in revisal o marja a bonusului in procent, adica firma sa ofere bonus intre 0.5 si 3 % (exp.), iar agjajatorul sa decida in luna x cum il plateste.
Multumesc.
Nu avem cum sa va spunem , intrucat modul de acordare a bonusului trebuie reglementat la nivel de angajatorul.
In documentele emise de acesta trebuie a fie mentionat ca bonusul se acorda la salariu sau la ceea ce depaseste o cifra de vanzare de 1.5 mld lei.

Nu puteti inregistra in REVISAL marja procentuala a bonusului.

Dupa intocmirea statului de plata , aveti la dispozitie 20 de zile lucratoare pentru transmiterea bonusului in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare agent vanzari comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, M-ar interesa, cum se procedeaza cu plata salariului unui agent de vanzari , platit cu procent la vanzarea pe care o face; adica: are un salariu ... (vezi toată discuția)
Subiect sensibil la controlul itm - art 132, (3) cm anca55 anca55 Am observat ca inspectorii ITM verifica in mod special respectarea art 132, (3) din Codul Muncii - acordarea unui spor pentru \"deranjul\" celor care muncesc ... (vezi toată discuția)
Sporul de fidelitate ContSters394407 ContSters394407 Buna ziua, In cadrul firmei se ofera spor de fidelitate in felul urmator: la 1 an vechime se ofera 4 % la 2 ani vechime se ofera 8 % la 3 ani vechime ... (vezi toată discuția)