avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contrabanda cu tigari
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contrabanda cu tigari

salut. inspectorul vamal a depistat 25 pachete de tigari in masina mea. au fost confiscate tigarile si mi-au facut o amenda de 5000 lei pe care am achitat-o in seara aceea pentru a-mi ridica masina.
Am vreo cale de atac pt a recupera amenda avand in vedere ca am semnat procesul verbal* si as invoca schimbarea amenzii cu avertisment in instanta, Din cele vazute au mai fost asemenea cazuri dar nu au achitat amenda, ci dupa au contestat si le-a fost inlocuita. sunt la prima incalcare si avand in vedere cantitatea mica raportata la amenda. Merita sa atac pt a-mi recupera banii ? :(
Cel mai recent răspuns: andreialexandru93 , utilizator 20:16, 24 Martie 2017
Puteti incerca.
Nu stiu daca veti reusi dar incercati...
Daca nu incercati ramaneti sigur cu amenda.
Ar fi corect sa primiti un avertisment fiind la prima abatere, dupa parerea mea.
Evident. Asta am intrebat si eu dar in acel moment nu-mi ardea de nimic..
Pai ar putea dispune instanta recuperarea amenzii? ca din cate stiu nu prea intoarce statul bani si nici sa umblu prin instante degeaba nu vreau..:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda vamala fanex fanex Buna ziua.Acum ceva timp am luat o amenda vamala de 5000 de lei pt 42 de pachete de tigari nedeclarate la vama. Intrebarea este daca rezolv ceva daca contest ... (vezi toată discuția)
Autoturism retinut in vama pentru trafic de tigari ContSters103316 ContSters103316 Am imprumutat un autoturism cu procura si la vama aveam vreo 28 de pachete de tigari fapt pentru care m-a amendat cu 5000 lei si retinerea autoturismului. Va ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru trafic de tigari barsa barsa Doua zile in urma la control vamal mi-au fost gasite 40 pachete de tigari asupra mea, pe corp, care le-am declarat, air vama mi-a facut proces verbal si m-a ... (vezi toată discuția)