avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime in munca si calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime in munca si calcul pensie

perioada lucrata cu CIM - timp partial, la o societate la care nu avea functiei de baza, se considera vechime in munca si cum afecteaza varsta de pensionare ?
Veniturile respective influienteaza calculul punctelor de pensiei,?
Cel mai recent răspuns: Mariana Petriuc , utilizator 22:33, 25 Martie 2017
Influienteaza doar punctajul mediu anual.
Deci si cuantumul pensiei.
@ Mariana Petriuc

Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca cu timp partial constituie vechime in munca.

Insa daca in aceeasi perioada de timp ati mai avut si alte c.i.m. , pentru pensie nu vi se cumuleaza vechime in munca in baza acestor c.i.m. , ci numai veniturile din salarii.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la limita de varsta monicaleanca monicaleanca intrebarea mea este: daca de 8 ani am 2 locuri de munca, cu contract de munca pe perioada nedeterminata (8 + 4 ore/zi) al doilea loc de munca (4 ore/zi) este ... (vezi toată discuția)
Cumulare vechime în muncã viktorV viktorV 1) În ce condiţii se poate cumula vechimea în muncă, din mai multe c.i.m., realizate simultan, cu aparitia dreptului de pensionare anticipată, (înaintea ... (vezi toată discuția)
Cum ma afecteaza la pensie faptul ca lucrez doar patru ore pe zi? alextomescu alextomescu Buna ziua. Va rog sa-mi precizati conditiile in care ma va afecta la pensie, faptul ca in momentul de fata mi-a fost redus programul zilnic de lucru la 4 ... (vezi toată discuția)