avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan ..
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan ..

Buna ! Pe scurt am fost prins beat la volan cu o alcolemie de 0,94 in alcooltest , in sange imi iese dublu , stiu ! Acuma intrebarea mea este la ce as putea sa ma astept ? Permis anulat , nu ? Au trecut deja cateva saptamani si nu mi-a venit nici o hartie sau ceva , este normal ? La ce as putea sa ma astept ? Si daca o sa mi anuleze permisul , pe ce perioada il anuleaza ? Am inteles ca dovada ca sa conduc pana incepe procesul nu pot sa scot , nu ?
Mentionez ca nu am dat nici o delaratie inca , n-am fost chemat , m-am dus singur la sectie si mi s-a spus sa astept ...
Va rog cateva sfaturi si e prima abatere :(
Cel mai recent răspuns: No1 , utilizator 15:19, 25 Martie 2017
In primul rand mergeti si platiti contravaloarea probelor biologice. Dupa ce o sa primeasca rezultatul, veti fi chemat sa va comunice calitatea de suspect si veti da o declaratie daca doriti.
Daca timpul intre depistare si prima prelevare nu este scurt, o sa se solicite recalcularea de catre procuror.
Este util sa platiti tot dvs si aceasta expertiza.
Mai departe va puteti astepta sa fiti trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa cu amenda penala in cel mai bun caz sau o pedeapsa cu inchisoarea si cu suspendarea executarii sub supraveghere. Este posibil ca pe durata termenului de supraveghere sa va interzica sa conduceti.
In ambele variante, permisul se anuleaza.
Exista si varianta amanarii aplicarii pedepsei,dar va spun din experienta ca la valoare asa mare a alcoolemiei(posibil undeva pe la 2 g/l alcool pur în sânge) nu se dispune.
Pai de ce trebuie sa platesc eu analizele de sange ? Presupunand ca n-am bani sa le platesc ce sa intampla ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Martie 2017
No1, utilizator
Nu se intampla nimic, veti astepta pana va aloca statul suficienti bani de la buget pentru astfel de plati.

Si cum ultima grija a statului este sa plateasca analizeze de sange ptr cei surprinsi la volan sub influenta alcoolului, inainte de aceasta existand necesitatea alocarii fondurilor pentru armata, sanatate, invatamant, sa nu zic investitii in autostrazi, va veti mai intalni cu un permis de conducere la calendele grecesti.
Sa inteleg daca platesc analizele , grabesc deschidrea dosarului , nu ?
No1 a scris:

Pai de ce trebuie sa platesc eu analizele de sange ? Presupunand ca n-am bani sa le platesc ce sa intampla ?

Daca nu platiti dvs probele biologice si expertiza privind calculul retroactiv, se vor plati din fondurile alocate, poate dura 1-2 ani.
Eu v-am raspuns in ipoteza in care doriti sa urgentati procedura, oricum la sfarsit, daca o sa fiti condamnat, o sa fiti obligat prin hotarare la plata tuturor cheltuielilor judiciare, dar nu fiti ingrijorat, poate dura 2-3 ani de zile pana sa aveti hotararea definitiva.

Alte discuții în legătură

Am fost prins baut la volan cu intentia de a parca masina la ... Fataldmg Fataldmg Am fost prins baut la volan cu intentia de a parca masina la 20m distanta de locul de unde era parcata inainte. La aparatul etilotest a iesit 0.41, la sange ... (vezi toată discuția)
Am condus sub influenta bauturilor alcoolice Mihai Ioan Mihai Ioan In data de 17.04.2017, am fost surprins la volan cu o valoare de 0.98 la etilotest, am acceptat probele biologice care inca nu au venit, am recunoscut fapta si ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan- savarsirea infractiunii in termenul de incercare- consecinte ionut2017 ionut2017 Buna ziua,un urma cu 2 ani am primit o pedeapsa de doi ani cu suspendare si 5 de incercare pt furt,de curand am fost prins baut la volan,CE mi se poate ... (vezi toată discuția)