avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament donat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament donat

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Urmeaza sa cumpar un apartament prin programul prima casa. Vanzatoarea are apartamentul primit ca donatie ,înainte de casatorie de la mama ei. Il poate vinde fara semnatura sotului? Deasemenea,se poate face vanzarea daca este donatie?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:33, 25 Martie 2017
"Subiect: Probleme vanzare apartament (primit prin donatie)

Buna ziua,
Doresc sa vand un apartament , care este lasat mostenire de la unchiul meu (stabilit in SUA) prin act de donatie , uzufruct viager. Mentionez ca am primit de la unchiul meu procura speciala (cu apostila) , prin care renunta la uzufruct viager si imi da posibilitatea sa-l vand.
Si acum problema!
Majoritatea potentialilor clienti doresc sa achizitioneze apartamentul prin "programul prima casa" , dar bancile refuza o posibila creditare pe motivul dobandirii apartamentului prin act de donatie.
Eu ma gandeam la revocarea sau anularea donatiei din partea mea si apoi sa inchei un contract de vanzare - cumparare cu unchiul meu.
Se poate asa ceva?
Alte solutii?


Multumesc anticipat

" daca e donat, asta este...
se justifica teama bancilor, pt ca donatia poate fi revocata in unele cazuri.(rare)"
avocat Avokitten
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Martie 2017
ContSters416386, utilizator
Bancile nu au temei legal pentru a refuza cererea de creditare din cauza din cauza modalitatii de dobandire a imobilului de catre vanzator. Cu atat mai mult cu cat creditul este garatat de stat.

Se poate face o sesizare la FNGCIMM si ANPC.

Eventual se poate solicita un raspuns oficial din partea FNGCIMM cu privire la achizitia prin PC a unui imobil dobandit de catre vanzator prin donatie.

Daca banca refuza cererea din acest motiv i se poate opune raspunsul FNGCIMM.

Obtinerea creditului este conditionata de garantarea de catre FNGCIMM, degeaba banca isi da acordul pentru credit daca fondul nu garanteaza, creditul nu va fi acordat fara acordul fondului.

Raspunsul fondului va fi cel pe care l-am prezentat mai sus, si eu nu lucrez si nu am nicio legatura cu fondul.

[conexare mesaje]
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Martie 2017
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vanzare apartament (primit prin donatie) andycyo andycyo Buna ziua, Doresc sa vand un apartament , care este lasat mostenire de la unchiul meu (stabilit in SUA) prin act de donatie , uzufruct viager. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Interpretarea termenilor unui contract ContSters57364 ContSters57364 Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! se da următoarea situatie: o persoana ii vinde unui ... Zuz2020 Zuz2020 Bună ziua! Se da următoarea situatie: o persoana ii vinde unui nepot un imobil prin contract de vânzare-cumparare, cu uzufruct viager pt vânzător, dar la ... (vezi toată discuția)