care este formula de actualizare a pretului unui contract de achizii, la care s-a prevazut actualizarea cu indicele de inflatie dupa 1 an?
Va multumesc
Dupa parerea mea, daca s-a prevazut in contract parte a documentatiei de atribuire, se inmulteste cu indicele de inflatie de la data respectiva, pur si simplu.
De obicei se crie o formula chiar in contract pentru a fi cat mai explicit si a nu se da loc interpretarilor eronate.
in contract nu este trecuta formula.
noi nu avem bani alocati si peste valoarea initiala, asa incat nu prea avem de unde sa achitam, cum am putea face?
Daca nu a fost prevazuta in contract actualizarea cu indicele de inflatie atunci unde a fost prevazuta?
Daca nu e prevazuta cumulativ aceasta posibilitate in documentatia de atribuire si contract este interzisa actualizarea conform art. 97 din HG 925/2006.
in textul contractului nu se specifica modalitatea de indexare.
eu stiu ca exista 3 modalitati.
pe noi ne intereseaza daca am putea impune o anumita modalitate (ex. indicele de inflatie - care este forma?) , desi nu avem alocate sume suplimentare pt indexare (se poate sa nu se indexeze?)
Tocmai aici e problema/solutia. Daca nu se prevede expres in contract posibilitatea de indexare si, cumulativ, modalitatea concreta de indexare, aceasta operatiune este interzisa. De aceea v-am recomandat lectura art. 97 din HG 925/2006 care prevede acest lucru.