avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se cheama in judecata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se cheama in judecata?

O zi buna,
As dori sa o chem in judecata pe fosta sotie ptr ca nu-si respecta decizia data intr-un proces de divort cu minori,dar nu stiu cum. Am intrebat pe net si mai mult ma bulversat, uni zic ca pot pune prin posta dar trebuie in doua exemplare in acelas plic ati zic ca trebuie pus in plicuri separate alti zic ca doar un exemplar e de ajuns, alti zic ca trebuie sa merg la judecatorie etc. De cate ori intreb tot atatea raspunuri.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: arhip_bogdan2002 , utilizator 17:57, 27 Martie 2017
Trebuie cerere de chemare în judecată în 2 exemplare în același plic, recomandată cu confirmare de primire.
Să puneți în plic și taxa de timbru de 20 lei în original.
De asemenea puneți în plic tot în dublu exemplar ultima decizie judecătorească în copie xerox, dar scrieți pe fiecare filă: "conform cu originalul" și apoi vă semnați.
Daca nu respecta pevederile unei hotarari judecatoresti definitive (si legalizata de dvoastra) nu trebuie sa reapelati la instanta, ci sa contactati un executor judecatoresc.
Da, daca aveti o hotarare judecatoreasca nerespectata mergeti mai intai la executorul judecatoresc si o sa va explice el.
Problema dvs. va fi aceea ca va trebui sa mergeti sa executati acolo unde se afla copilul si executorul de acolo trebuie sa execute hotararea.

Pentru judecata ar insemna ca vreti altceva fata de ceea ce este mentionat in hotararea judecatoreasca.
Apelați la un executor judecătoresc.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns.

Alte discuții în legătură

Executare silita in urma unei hotarari judecatoresti Luciana222 Luciana222 In urma unui proces intentat pt recuperarea unui avans am primit castig de cauza,recurs nu a facut si perioada a expirat. Avocatul dupa ce si a primit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o problema, desi am un program stabilit de instanta ... Mihai NDC Mihai NDC Buna ziua. Am o problema, desii am un program stabilit de instanta pentru vizita, in urma unei certe cu mama pe tema ca ii facuse program copilului cand acesta ... (vezi toată discuția)
Cum stiu daca hotararea judecatoreasca este autentica? danutzu00120 danutzu00120 In urma unui proces am primit o hotarare judecatoreasca nu are nici o stampila si nici o semnatura. Are trecut la sfarsit numai numele presedintelui si ... (vezi toată discuția)