avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de arenda

Buna seara!...am incheiat un contract de arenda pe un teren extravilan in 2011 pe o perioada de 10 ani. Ctr este inregistrat si vizat la primarie.
in 2016 septembrie proprietarul a decedat, iar mostenitorul a facut succesiunea la 3 luni ianuarie 17 si imediat dupa aceasta a vandut terenul conform legii 17/2014.
Terenul face parte dintr-un lot mai mare.
Probleme:
1. Dobanditorul mi a pus in vedere sa nu mai trec pe acolo pentru ca este ``stapan``
2. Primaria, in momentul vanzarii, in lista transmisa la Dadr nu a mentionat ca exista un preemptor cu contract de arendare...afisarea ofertei s-a facut cu ``cantec``
3.Punctul lor de vedere(verbal) este ca ctr s- a stins pentru ca a decedat proprietarul. Am studiat ctr de arenda si nu este asa...

As dori sa inaintez doua adrese la Primarie si la Dadr, la care as dori putin sprijin:
1. sa solicit un punct de vedere vis a vis de nerespectarea dreptului de preemtiune, de ce nu au mentionat in lista transmisa la dadr ca exista un ctr de arendare perfect valabil pe un lot din parcela totala...totusi simpla afisare la primarie respecta dr de preemtiune? daca eram plecat in China?#-o
2. sa le invederez toate dispozitiile legale privind respectarea ctr de arendare valabil incheiat, de catre dobanditor, contract care este incheiat pe durata determinata, adica pana in 2020 si are clauza privind rezilierea in sensul anuntarii cu 1 an inainte....
Mostenitorul nu m-a instiintat in termenul de 30 de zile dupa decesul proprietarului ca nu doreste continuarea arendei.


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marius Cocean , Consilier juridic 17:11, 28 Martie 2017
... si care este intrebarea, dvs. ????

Opinia mea este , ca puteti solicita instantei anularea contractului de vanzare-cumparare, pentru nerespectarea anumitor conditii.

Sau ... notificati proprietarul actual cu privire la faptul ca terenul era arendat la momentul mostenirii si cumpararii lui si sa va mai permita derularea in continuare a contractului de arenda... cu toate ca acest aspect mi se pare inutil, atat timp cat el va someaza sa nu mai folositi terenul lui!!!
...putem interpreta ca prin introducerea in Legea nr. 16/1994 a art. 25 indice 1, articol introdus prin Legea nr. 65/1998, in caz de moarte a partilor, deci, inclusiv a arendadorului, un astfel de contract va inceta????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)
Arendasul preemptor - conditii cameliachivereanu cameliachivereanu Buna ziua! Va rog, sa-mi raspundeti la urmatoarele: - arendasul este al doilea preemptor, (dupa coproprietar si rude) ? - arendasul trebuie sa aiba ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren opreadaniela opreadaniela 1.daca preemtorul-arendas,refuza in mod expres la preemtiune (stipulat in contractul de arendare),mai are dreptul sa depuna comunicare de acceptare a ofertei ... (vezi toată discuția)