Detin o garsoniera in su de 40 mp pe care am transformato in ap cu 2 camere (fara proiect sau alte autorizatii), vreau sa stiu daca pt a pune in vanzare trebuie facut cadastru, si daca pot vinde (legal) ca ap cu 2 camere?
va multumesc
Pentru a pune în vânzare va trebui făcut cadastru. Va trebui și Autorizație de Construire. D-voastră vă apare la cadastru o garsonieră, care ar avea un anumit preț la vânzare. Un apartament cu 2 camere ar avea alt pret. Cumpărătorul va vedea că nu corespunde ce e în extrasul CF cu ce e în teren. Eventual dacă vi se aprobă toată documentația atunci poate veți putea vinde ca apartament cu 2 camere.
multumesc pt raspuns, din cate am aflat trebuie depusa o cerere pt obtinerea certificatului de urbanism, se plateste o taxa, apoi o autorizatie de construire, apoi un proiect care costa, dupa aceea cadastru si intabulare, toate ar costa pana intro mie de euro si dureaza cateva luni (cel mai probabil 6 - 7 luni)
În funcție de posibilitățile financiare durata descrisă de d-voastră se poate înjumătăți. Eu am avut un caz mult mai amplu pentru care s-au făcut toate documentele în 2 luni( inclusiv proiect și avize). Se poate însă să vă coste mai mult. Mai puțin nu prea cred. Oricum pașii descriși sunt cei corecți.
Sigur că da. În funcție de proiectant, măsurători, durată, avize, acorduri necesare. Cadastrul și intabularea, alte costuri. Se poate să găsiți pe careva mai ieftin totuși, dar din experiența mea, atunci când aveți nevoie urgent să vă faceți actele, va încerca fiecare cât de mult poate să vă golească de bani.