Locuiesc intr-o garsoniera noua care a fost facuta destul de spatioasa pentru a se transforma intr-un apartament cu 2 camere. Vreau sa ridic un zid in camera mare si sa-i schimb intabularea din garsoniera in apartament cu 2 camere. Mentionez ca nu fac asta in scopuri comerciale. Stiu ca teoretic imi trebuie o autorizatie de constructie si abia apoi se poate modifica intabularea. De unde se obtin aceste acte si care sunt pasii de urmat?
Pasii de urmat sunt :
--cerere pentru certificat de urbanism de modificari interioare plus proiect cu apartamentul modificat(schite 1/500 si 1/2000. copie act identitate , copie act proprietate)
--dupa ce obtineti certificatul de urbanism vi se vor cere prin CU niste avize;
--odata obtinute avizele , intreaga documentatie PAC (facuta de un arhitect) + CU + acte proprietate le depuneti la Primarie si vi se elibereaza autorizatia de construire
Dupa ce ati operat modificarile interioare veti face receptia finala a lucrarilor si vi se va elibera un proces verbal de receptie . Cu acel proces verbal mergeti la cartea funciara si impreuna cu autorizatia se vor opera modificarile respective!
SUCCES!:)
Inca o intrebare as mai avea de pus...
Daca aveti ideea cam cat ar trebui sa pun de-o parte pentru toata treaba asta? Nu prea am avut de a face cu institutii de genul asta sau cu arhitecti, etc... si nu stiu cu cat sa ma pregatesc...
Depinde de tarifele percepute de arhitect care va face documentatiile(Certificat Urbanism si Autorizetie Construire). Trebuiesc luate in calcul si taxele pentru avize, taxele pentru CU si AC, timbru arhitect, topometrist,...
Va doresc sa aveti multa rabdare si tenacitate.