avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obtinerea actului de divort in original
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obtinerea actului de divort in original

Buna ziua.
Am nevoie de ajutor in legatura cu obinerea documentului in original de divort. Am fost casatorit in brasov, eu fiind cu domiciliul din bucuresti acu 4 ani si de doua luni de zile mi-a expirat buletinul, si trebuie sa-l reinoiesc. Problema e ca atunci cind m-am dus in bucuresti sa-mi reinoiesc buletinul mi-au spus ca am fost casatorit si ca trebuie sa vin cu documentul de divort in original. Dar eu nu am originalul ci copie de pe documentul de divort. Considerand faptul ca am fost casatorit in brasov si toate documentele de casatorie au fost facute acolo, cum as putea sa ridic acel document de divort in original si de unde? Pe urma eu am avio in 3 zile si nu mai pot sa ma ocup de asta pentru ca trebuie sa plec la munca, si ma intrebam daca pot sa-l imputernicesc pe tata sau fratele sa ridice acel document de divort in original, din brasov si mai departe daca poate fi imputernicit pentru a-mi face si buletinul?
Va rog mult ajutatima ca habar nu am. Am cautat vreo 3 zile pe internet dar nu exista nicio informatie oficiala sau generala despre asta.
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 11:14, 27 Martie 2017
Ati divortat prin instanta? Daca da, solicitati instantei o copie legalizata de pe sentinta de divort. In fata instantei, tatal sau fratele va poate reprezenta prin procura notariala data in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pt succesiune doru anghel doru anghel va rog frumos daca stie cineva as vrea sa stiu ce acte ii trebuie pt succesiunea dupa tata unei femei casatorite care are alt nume decat cel de fata . E ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate dupa casatorie in regim de urgenta Isabela_bv Isabela_bv Miercuri voi avea cununia civila si sambata trebuie sa plecam din tara. Nu stiu cum trebuie sa procedez sa schimb cartea de identitate cat mai repede dupa ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)