avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal-conducere autovehicul neinmatriculat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal-conducere autovehicul neinmatriculat

De curand am condus un autovehicul neinmatriculat fara sa stiu, dar cu acte aparent originale/legale. Asta am aflat la un control de rutina al politiei Ilfov, care s-a soldat cu un dosar penal in rem pt ca actele masinii erau false. Mentionez ca nu sunt proprietar sau posesor al masinii, adevaratul posesor al masinii se afla in dreapta, nici el nestiind despre starea ilegala a masinii si el la randul lui a declarat in calitate de martor mentionand atat el, cat si eu pe adevaratul proprietar de la care a luat-o(cel de pe carte si talon). La sectia de politie am dat declaratie in care am mentionat toate cele conforme cu realitatea, unde am si semnat in calitate de martor, dar totodata sunt si faptuitor avand in vedere ca urmarirea penala s-a inceput in rem. Permisul mi-a fost retinut pana la finalizarea cercetaorilor cu dovada de circulatie fara a primi amenda.
Intrebare: se poate extinde urmarirea penala si asupra mea tinand cont ca acum s-a inceput in rem? Pot beneficia de institutia renuntarii la urmarirea penala avand in vedere ca nu am stiut despre ilegalitatea actelor? Mentionez ca actele erau pe Olanda.
Cel mai recent răspuns: dan tita , utilizator 17:23, 20 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
asta cred ca se si cerceteaza...Asa cum a spus si politistul, pana la proba contrarie se prezuma ca proprietarul (cel de pe carte/talon) a adus-o in mod legal cu actele de provenienta originale iar in tara a fost radiata si trimise numerele originale inapoi in Olanda ulterior intocmindu-i documentatia si numerele false tot de Olanda, prin urmare masina figureaza ca radiata de la data la care a fost radiata in Romania. Nu stiu ce urmeaza, va rog , am nevoie de sfaturi.
Salute. Nu te supara. Ai terminated cu procesul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere masina radiata si numere false Kentanos Kentanos Am cumparat o masina \"mai in graba\" fara sa verific actele prea bine , nu ca as fi priceput limba oricum. Am incheiat un contract de vanzare-cumparare. Am ... (vezi toată discuția)
Auto neinmatriculat, numere false stefan_000 stefan_000 Buna seara, am avut un accident cu un autoturism, a rezultat dauna totala. Am cumparat un altul, aceeasi culoare, aceleasi dotari, cu alte cuvinte IDENTICA. ... (vezi toată discuția)
Legislatie rutiera Nike_27 Nike_27 Buna seara, Numele meu este Nicolae Morar, sunt din jud. Alba si de curand am intampinat o mare problema la cumpararea unui auto inmatriculat cu nr. ... (vezi toată discuția)