avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obtinere acord asociatie propietari - piedici si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obtinere acord asociatie propietari - piedici si santaje

In primavara 2015 am cumparat un apartament la gri intr-un imobil al carui beneficiar a intrat in insolventa (prin licitatie). Avand ultimele doua etaje doresc sa fac mansarda locuibila ridicand zona dintre doua lucarne. Acoperisul este in propietatea apartamentului iar mansarda este descrisa ca fiind locuibila, exista si o gaura pentru scara interioara. Modificandu-se fatada blocului odata cu ridicarea zonei dintre lucarne, se modifica fatada blocului.
Am angajat arhitect si inginer de rezistenta.
Am obtinut certificatul de urbanism acum 1 an. De atunci, asociatia nu a reusit sa ne dea acordul pentru a obtine autorizatia de contructie. La inceput au spus ca nu pot decide daca este ok sa nu mai bata vantul printr-un pod de lemn neignifugat sau sa se adune zapada pe terasa de 25mp, asa ca ne-au zis ca trebuie sa obtinem acordurile a 51% din propietari. A durat 4 luni sa le obtinem, mai mult din cauza "romanismului", dar nu intram in detalii. Dupa ce le-am spus ca le-am obtinut, nu s-a zis ca "din cate stie, legea spune ca trebuie si acordul vecinilor de pe scara". L-am luat si pe acela. D-l presedinte interimar ne spune ca are un program foarte incarcat si nu poate ajunge la notariat inainte de ora 18:30. Am gasit un notar cu program prelungit si am decis ca in 3 zile de acum sa mergem la semnat acordul notarial. Acelasi presedinte interimar ne spune acum ca inainte el vrea o declaratie ca in timpul lucrarilor nu sa va folosi liftul, nu se va folosi gunoiul blocului, curent sau apa de la bloc (?). Oricum avem de gand sa contractam o firma de constructii, ii va privi si am fost de acord. Cel mai recent mesaj pe care l-am primit dupa acestea sunt de la vecinul de la ultimul etaj care este membru executiv in asociatie (si trebuie si el sa semneze) cum ca ar vrea usa de la acelasi etaj cu el sa fie zidita INAINTE sa inceapa lucrarile in apartament (nu exista scara interioara).
Asadar, angajam un avocat 1- sa ne reprezinte in toate demersurile de obtinere a autorizatiei. 2- sa nu lase loc de alte "santaje" si sa porneasca demersurile legale impotriva asociatiei daca este necesar 3- sa fie o prezenta autoritara si ferma (o parte din motivul pentru care ne lovim de aceste lucruri este pentru ca suntem tineri, fara experienta comunitara si foarte pasnici as zice, ne luptam in alte arii)
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:17, 27 Martie 2017
da, corect, v-ati raspuns raspuns singur
Alivis99 a scris:


Acoperisul este in propietatea apartamentului iar mansarda este descrisa ca fiind locuibila,

La inceput au spus ca nu pot decide daca este ok sa nu mai bata vantul printr-un pod de lemn neignifugat sau sa se adune zapada pe terasa de 25mp, asa ca ne-au zis ca trebuie sa obtinem acordurile a 51% din propietari.


el vrea o declaratie ca in timpul lucrarilor nu sa va folosi liftul, nu se va folosi gunoiul blocului, curent sau apa de la bloc (?).

ar vrea usa de la acelasi etaj cu el sa fie zidita INAINTE sa inceapa lucrarile in apartament (nu exista scara interioara).



1-Detineti document legal care atesta calitatea dv de proprietar asupra acoperisului aferent apartamentului ?
2-Atat podul cat si terasa imobilului de locuit in comun reprezinta si fac parte din partea comuna de imobil
Fiecare proprietar detine cota indiviza din partea comuna de imobil,astfel ca in cazul in care se intentioneaza instrainarea/vanzarea partiala/totala a partii comune -este necesar acordul notarial individual al tuturor proprietarilor din imobil
50%+1 este necesar pentru votarea hotararilor in cadrul adunarii generale,or in cazul de fata este necesar acord notarial individual
3-Pretentiile presedintelui de asociatie sunt putin deplasate,dar constructorul poate utiliza scripete,poate depozita gunoiul in pubela speciala achizitionata de la regia locala
Poate utiliza atat energie electrica cat si apa instaland contor pasant care va contoriza consumul
4-Pretentia vecinului cu ziditul usii este conditionata de proiectul constructiei si de autorizatia de constructie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc 4/4 cu 2 scari, la ultimul etaj ... lauramaria2021 lauramaria2021 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc 4/4 cu 2 scari, la ultimul etaj ( etajul 4) scara 1. Deoarece toate apartamentele de la etajul 4 au avut probleme cu ... (vezi toată discuția)
Mansardare pod bloc TMana TMana Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea. Am un apartament la ultimul etaj al unui bloc cu doua etaje, plus parter, cu cate 2 apartamente/etaj. Scara pe care ... (vezi toată discuția)
Constructie mansarda in podul unui bloc oroles77 oroles77 Buna . Sunt proprietarul unui apartament intr-un imobil p+2 .Imobil dat in folosinta in 2008 .Zilele trecute am aflat cu stupoare ca fostrul constructor a ... (vezi toată discuția)