avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raspunderea profesionala a avocatului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raspunderea profesionala a avocatului

Buna ziua! Va rog, un sfat! In anul 2013 am cumparat in urma unui anunt de pe OLX o motocicleta. In urma discutiei telefonice cu vanzatorul, am aflat ca acesta este doar inregistrat fiscal cu ea nu si in circulatie, detine certificatul de inmatriculare si hartia de la ITP, asigurarea. M-am inteles cu el sa trimita motocicleta printr-o firma de curierat impreuna cu actele si ulterior, dupa ce o sa primeasca banii sa imi trimita cartea si certificatul fiscal intrucat avea niste datorii care urmau sa fie platite din banii primiti(rambursul de la firma de curierat). Am primit bunul, am achitat 6300 Ron si dupa o saptamana l-am contactat pentru a-mi trimite cartea, dar acesta mi-a spus ca de fapt se afla la persoana pe care este inmatriculata si ca refuza sa i-o dea. Eu, la randul meu am instrainat bunul aducand la cunostinta cumparatorului care este situatia actelor si incheind cu el un contract de vanzare cumparare de mana si punandu-i la dispozitie documentul de achizitie al meu (AWB) impreuna cu o copie de buletin. Acesta din urma s-a adresat unui avocat si a deschis un proces in vederea obtinerii actelor lipsa. Problema este ca acest proces s-a deschis in numele meu si s-a purtat timp de doi ani de zile fara ca eu sa am habar. Nu am incheiat nici un contract de asistenta juridica cu avocatul, nu am semnat declaratii, nu am dat procura nimanui. Am aflat intamplator de proces dupa ce am devenit din reclamant - parat si dupa ce s-a cerut executarea mea silita in sensul ca trebuie sa predau bunul celui trecut in certificatul de inmatriculare. Eu habar nu am ce s-a discutat timp de doi ani de zile deoarece toate comunicarile s-au facut la biroul avocatului. Acum, ma pandeste executarea silita pentru un bun pe care nu il mai detin plus ca s-a purtat un proces in numele meu, s-au facut declaratii neadevarate. Am contactat avocatul dupa ce i-am cautat datele pe net si explicatia lui a fost ca singura lui vina este de a se fi increzut in cel caruia eu i-am vandut motocicleta in sensul ca acesta i-a spus ca eu stiu despre proces si ca el o sa raspunda profesional. Material cine o sa raspunda? Eu trebuie sa fac un drum pana la Bucuresti ca sa consult dosarul, trebuie sa platesc un avocat sa faca contestatie la executare (probabil o sa fie respinsa) si apoi nimeni nu ma crede pe mine ca eu nu am stiut de proces. Nu exista si nu a existat niciodata o legatura intre mine si acest avocat. Va rog, un sfat!
Cel mai recent răspuns: anachirila , utilizator 13:52, 29 Martie 2017
Daca partea celalalta a contactat un avocat si a deschis procesul, contractul de asistenta juridica este incheiat intre partea respectiva si avocat.

Cine a deschis procesul, prin avocat, acea persoana a incheiat si contractul de asistenta juridica.

Acest lucru se poate dovedi foarte usor, solicitand instantei sa ceara avocatului respectiv sa prezinte contractul.

Este ciudat, cum ati putut deveni din reclamant-parat fara sa faceti nimic in acest sens!
Daca nu ati incheiat un contract de asistenta juridica, domnul avocat nu avea calitate sa va reprezinte.
Formulati contestatie la executare si faceti demersuri sa copiati dosarul de la instanta din Bucuresti. Discutati cu un avocat ca acesta sa va analizeze actele si sa va sfatuiasca ce aveti de facut mai departe.
Doriti un sfat despre ce sa faceti sau despre cum raspunde profesional acel avocat?
NU inteleg cum s-a gandit cineva sa va reprezinte fara sa va vada, fara sa va intrebe ce doriti...
Faceti demersuri rapid pentru contestatie, vedeti ce puteti negocia cu cele doua parti etc. Nu mai dati banii inainte de a verifica toate actele si nici nu mai promiteti vrabia de pe gard, are prostul obicei sa zboare!
Este o poveste cum nu am mai auzit.

Ca sa nu veniti la Bucuresti aveti posibilitatea de a plati avocat pentru studierea dosarului si sa va si ofere consultanta juridica necesara ca sa intelegeti situatia juridica.
Degeaba veniti la Bucuresti si va uitati in dosar daca nu veti intelege nimic si tot va trebui sa apelati la avocat ca sa intelegeti.

Trebuie stiut si cine a angajat avocatul si acest lucru nu il veti afla de la dosar.
Avocatul ar putea face anumite demersuri pentru a incerca sa se lamureasca ce s-a intamplat si sa poata intelege ce este de facut.
Exista si posibilitatea ca avocatul sa fi fost indus in eroare si sa fi fost naiv dar varianta cu increderea in nu stiu cine mie imi pare extrem de ciudata...si nu imi vine sa o cred...

Daca va aflati in termenul de a declara cale de atac poate exista si aceasta posibilitate.
Cumparatorul a avut o copie dupa buletinul dvs ? Poate s-a dat drept dvs in fata avocatului .

Alte discuții în legătură

Citarea partii la cabinetul avocatului ales fara ca acesta sa fie angajat pentru noul proces CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Citarea trebuie facuta la adresa unde domiciliaza sau locuieste partea parata din proces. Daca paratul din proces este citat la adresa cabinetului avocatului ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes solicitat dupa judecarea cauzei - somatie de plata!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Reprezint o societate, care este debitoare intr-un litigiu in care creditoarea şi-a întemeiat acţiunea pe dispoziţiile OUG 119/2007. Actiunea ... (vezi toată discuția)
Avocat cumparat? When When E vorba de o prietena a sotiei. A fost plecata din tara, copilul a ramas la bunica materna, fostul sot s-a recasatorit, are 2 copii din noua relatie si nu mai ... (vezi toată discuția)