avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort Austria
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort Austria

Buna ziua .Eu si sotul meu suntem cetateni romani casatariti in Romania.Avem.un copil de 11 ani nascut in Romania.Sotul meu are o alta relatie si vrea sa divorteze.locuim impreuna.ontr un apartament cu chirie si impreuna avem bunurile sin el.precum si o masina achizitionata in timpul casatoriei.care sunt drepturile mele ?el nu vrea sa imi dea nimic.lucram amandoi eu ca menajera ,el in constructii. Imi poate lua copilul pe motiv ca el are salariu mai mare ?cum se impart bunurile ?pot divorta pe culpa exclusiva a sotului dat fiind faptul ca are o relatie pe care a recunoscut o ?va multumesc !
Discutati cu un avocat din Austria intai, acolo se va tine divortul.
Regulamentul (CE) nr. 2201/2003 privind competenţa, recunoaşterea şi executarea hotărârilor judecătoreşti în materie matrimonială şi în materia răspunderii părinteşti, de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1347/2000 prevede în articolul 1 că prezentul regulament se aplică, oricare ar fi natura instanţei, materiilor civile privind:

(a) divorţul, separarea de drept şi anularea căsătoriei;

(b) atribuirea, exercitarea, delegarea, retragerea totală sau parţială a răspunderii părinteşti.

În articolul 3 se dispun următoarele:

„ (1) Sunt competente să hotărască în problemele privind divorţul, separarea de drept şi anularea căsătoriei instanţele judecătoreşti din statul membru:

a) pe teritoriul căruia se află:

- reşedinţa obişnuită a soţilor sau

- ultima reşedinţă obişnuită a soţilor, în condiţiile în care unul dintre ei încă locuieşte acolo sau

- reşedinţa obişnuită a pârâtului sau

- în caz de cerere comună, reşedinţa obişnuită a unuia dintre soţi sau

- reşedinţa obişnuită a reclamantului în cazul în care acesta a locuit acolo cel puţin un an imediat înaintea introducerii cererii sau

- reşedinţa obişnuită a reclamantului în cazul în care acesta a locuit acolo cel puţin şase luni imediat înaintea introducerii cererii şi în cazul în care acesta este fie resortisant al statului membru respectiv fie, în cazul Regatului Unit şi al Irlandei, are „domiciliul” în acel loc;

b) de cetăţenie a celor doi soţi sau, în cazul Regatului Unit şi al Irlandei, statul „domiciliului” comun.”


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort intre doi cetateni romani cu domiciliu in germania savulea savulea Buna ziua, Suntem un cuplu de cetateni romani cu domiciliul in Germania care doresc sa divorteze amiabil. Nu avem copii, Nu avem proprietati sau alte bunuri ... (vezi toată discuția)
Divort intre doi cetateni romani cu domiciliu in germania savulea savulea Buna ziua, Suntem un cuplu de cetateni romani cu domiciliul in Germania care doresc sa divorteze amiabil. Nu avem copii, Nu avem proprietati sau alte bunuri ... (vezi toată discuția)
Divort faneduru74 faneduru74 Doi cetateni italieni casatoriti in Italia, care au locuit pana acum cateva luni in Romania vor sa divorteze. Pot introduce actiunea de divort in Romania ? (vezi toată discuția)