avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort intre doi cetateni romani cu domiciliu in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort intre doi cetateni romani cu domiciliu in Germania

Buna ziua,
Suntem un cuplu de cetateni romani cu domiciliul in Germania care doresc sa divorteze amiabil.
Nu avem copii, Nu avem proprietati sau alte bunuri de impartit.
Intrebarea noastra este: putem divorta In Germania sau e nevoie sa mergem in Romania ? Avem nevoie de avocat sau un notar este suficient pentru aceasta procedura?
Multumesc anticipat
Patricia
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 12:33, 19 Martie 2019
Bună ziua,

Puteți divorța și în Germania. Dacă procedura e similară celei din România nu aveți nevoie de avocat, puteți merge la notar (intresați-vă la un notar de acolo, depinde ce spune legea germană)

REGULAMENTUL (CE) NR. 2201/2003 AL CONSILIULUI
din 27 noiembrie 2003
privind competența, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești în materie matrimonială și în materia răspunderii părintești, de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1347/2000

Competență de fond
(1) Sunt competente să hotărască în problemele privind divorțul, separarea de drept și anularea căsătoriei instanțele judecătorești din statul membru:
(a)
pe teritoriul căruia se află:

— reședința obișnuită a soților sau

— ultima reședință obișnuită a soților în condițiile în care unul dintre ei încă locuiește acolo sau

— reședința obișnuită a pârâtului sau

—în caz de cerere comună, reședința obișnuită a unuia dintre soți sau

—reședința obișnuită a reclamantului în cazul în care acesta a locuit acolo cel puțin un an imediat înaintea introducerii cererii sau

—reședința obișnuită a reclamantului în cazul în care acesta a locuit acolo cel puțin șase luni imediat înaintea introducerii cererii și în cazul în care acesta este fie resortisant al statului membru respectiv, fie, în cazul Regatului Unit și al Irlandei, are „domiciliul” în acel loc;

(b) de cetățenie a celor doi soți sau, în cazul Regatului Unit și al Irlandei, statul „domiciliului” comun.

(2) În sensul prezentului regulament, termenul „domiciliu” se interpretează în sensul sistemelor de drept ale Regatului Unit și Irlandei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort intre doi cetateni romani cu domiciliu in germania savulea savulea Buna ziua, Suntem un cuplu de cetateni romani cu domiciliul in Germania care doresc sa divorteze amiabil. Nu avem copii, Nu avem proprietati sau alte bunuri ... (vezi toată discuția)
Divort austria Spatam Spatam Buna ziua .Eu si sotul meu suntem cetateni romani casatariti in Romania.Avem.un copil de 11 ani nascut in Romania.Sotul meu are o alta relatie si vrea sa ... (vezi toată discuția)
Casatoria in turcia,domiciliul in germania. AllexNicoll AllexNicoll Buna ziua.Locuiesc de 4 ani in Germania.In urma cu 3 ani m-am casatorit cu cetatean turc,in Turcia.Pe livretul international de familie eliberat in Turcia, mi ... (vezi toată discuția)