avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit pe venituri realizate de pe urma terenurilor ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit pe venituri realizate de pe urma terenurilor agricola

buna ziua tuturor,
am o suprafata de 10 ha teren agricol, dobandit in urma cu cativa ani.Terenul este dat , in arenda, cred, catre o societate de profit. In fiecare an am platit din surse proprii impozitul aferent terenului - la primarie. In fiecare an am primit de la societatea care lucreaza terenul o suma de bani. Niciodata nu mi-au fost date documente insotitoare.Este adevarat ca acele sume primite, abia acopereau impozitul pe teren.Anul acesta , impreuna cu sumele respective, mi s-a inmanat si o adeverinta. Ce trebuie sa fac cu ea? Cred ca ar trebui sa o depun la administratia fiscala la anul , pentru a se calcula la impozitul pe venitul global aferent anului 2009, nu? Poate cineva sa imi spuna daca si pentru acest gen de venituri impozitul este tot de 16%? Practic - primesc 170 lei/an/ha si deja am platit 100 lei/an/ha impozitul pe teren.Se poate deduce cval impozitului pe teren, a.i sa se plateasca impozitul numai pe diferenta rezultata?
multumesc tare mult.
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 14:02, 16 Septembrie 2009
Si eu sunt interesata de un raspuns, deoarece am si eu o problema asemanatoare.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venitul din arenda addi68 addi68 Mama mea, pensionara, detine 2,0 (doua) ha teren agricol, dat in arenda. Acum 2 zile a primit Decizie de impunere fiscala pentru venitul care ar fi rezultat ... (vezi toată discuția)
Impozitare venituri din arenda Aura Pop Aura Pop Buna ziua Sunt proprietar de teren si am dat in arenda unei societati suprafata de 1,29 ha , nivelul arendei fiind de 500 kg /pentru un ha ... (vezi toată discuția)
Arenda 2018 Lisonelta400 Lisonelta400 Mie arendasul mi-a dat 35197,50 lei pe anul 2018. Am citit la ANAF ca se plateste impozitul la suma de 550 de lei tona de grau. In realitate eu am primit 650 ... (vezi toată discuția)