avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venitul din arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venitul din arenda

Mama mea, pensionara, detine 2,0 (doua) ha teren agricol, dat in arenda. Acum 2 zile a primit Decizie de impunere fiscala pentru venitul care ar fi rezultat din darea in arenda a terenului. Documentul de autorizare/Contractul invocate in Decizie este datat 22.02.2018, ca si Decizia. Pana acum nu am platit impozit pe acest venit, care nici nu prea a existat dealtfel, deaorece ne-am incadrat in limita de 2 ha. Socrul meu, cu teren, mai mic de 2 ha a primit si el decizie de impunere si cred ca tot pe venit estimate. Intrebare: Incepand din 2016 se impoziteaza venituri estimate de pe orice suprafata de teren agricol, deci si de pe 2 ha? Poate fi o greseala?
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:50, 29 Martie 2018
Faceti o confuzie intre venitul din contractul de arendare care se impoziteaza tot si impozitul se declara si se plateste de arendas, nu de proprietar si venitul din activitatile agricole la care se aplica acea treaba cu o parte de venit neimpozabil sub 2 ha la cereale. Mergeti la finante si vedeti despre ce este vorba si cu contractul de arenda caci doar arendasul trebuie sa plateasca.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda intre doua persoane fizice AlinaMarinFlorea AlinaMarinFlorea Buna ziua, as dorii sa stiu daca pot face un contract de arenda doua persoane fizice.Trebuie neaparat sa ai firma ca sa poti lua in arenda pamant?Ar exista ... (vezi toată discuția)
Veniturile realizate in urma arendarii unui teren Adyna2006 Adyna2006 am primit o notificare de la ANAF prin care mi se comunica ca am realizat venituri din activitati agricole si trebuie sa platesc retroactiv din 2009.mentionez ... (vezi toată discuția)
Impozit pe un teren agricol al cărui proprietar e decedat kostas_rx kostas_rx Cum se poate stabili impunerea pt a plati impozitul pe terenul agricol daca proprietarul de pe titlul de prop. e decedat, dar pamanul este dat in arenda? (vezi toată discuția)