avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe un teren agricol al cărui proprietar e ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe un teren agricol al cărui proprietar e decedat

Cum se poate stabili impunerea pt a plati impozitul pe terenul agricol daca proprietarul de pe titlul de prop. e decedat, dar pamanul este dat in arenda?
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: kostas_rx , utilizator 17:53, 29 August 2018
Mostenitorii vor plati impozitul restant pentru ca la data succesiunii o sa le trebuiasca certificat fiscal de la primarie din care sa reiasa ca nu sunt datori la impozitele si taxele locale. Dupa succesiune face si un nou contract de arenda cu noul proprietar.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
george-neagu, moderator
multumesc, dar despre altceva este vb..., terenul este arendat, sunt 3 mostenitori, care platesc impozitul si primesc arenda , dar nu in parti egale, nu stiu cum s-a calculat declaratia de impunere, fractionat, in baza la ce?
Daca va referiti la impozitul pe teren platit la primare, se calculeaza dupa cat teren are fiecare.
Impozitul pe venitul din arenda 10% este calculat dupa venitul incasat pe pamantul detinut de fiecare mostenitor coform certificatului de mostenitor e altceva. Contractul de arenda il va incheia cu fiecare in parte pe cnp-ul lui si arendasul plateste la stat pentru fiecare cnp. Numai merge la gramada. Luati legatura cu arendasul sa refaca contractele nominal. Daca nu ati facut succesiunea, trebuie facuta.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
george-neagu, moderator
ma refer la impozitul pe terenul agrigol platit la primarie, mai concret e vorba de 6 ha, un mostenitor plateste acest impozit pt 4 ha si incaseaza arenda pt acestea, celalat plateste impozit pt 2 ha si incaseaza arenda aferenta, Eu nu inteleg cum a fost impartit impozitiul pe teren agricol nu pe venit agricol, Am convenit cu cei mostenitori sa platessc si eu cota mea din impozitul pe terenul agricol si incasez si eu renta aferenta, dar nu inteleg ce tb sa fac? Sa merg la primaria de unde apartine terenul si sa platesc si eu, pt defunctul, titular al actului de proprietate al terenului,?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veniturile realizate in urma arendarii unui teren Adyna2006 Adyna2006 am primit o notificare de la ANAF prin care mi se comunica ca am realizat venituri din activitati agricole si trebuie sa platesc retroactiv din 2009.mentionez ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul din arenda addi68 addi68 Mama mea, pensionara, detine 2,0 (doua) ha teren agricol, dat in arenda. Acum 2 zile a primit Decizie de impunere fiscala pentru venitul care ar fi rezultat ... (vezi toată discuția)
Model act aditional contract arenda ContSters86219 ContSters86219 buna ziua, are cineva un model de act aditional la ct. arenda teren agricol referitor la modul de plata a venitului din arenda, conf. art 94 alin 14 din CF? (vezi toată discuția)