avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale FIRMA INREGISTRATA ILEGAL PE ADRESA MEA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

FIRMA INREGISTRATA ILEGAL PE ADRESA MEA

Buna ziua

Am avut apartamentul inchiriat la o firma ca punct de lucru. Aceasta a subinchiriat fara acordul nostru la o alta firma, care s-a inregistat pe adresa noastra si acum ne vin fel si fel pe hartii si somatii pt a 2 a firma de la finante, etc . Firma intre timp a disparut, fara sa ne spuna nimic (de fapt nu a avut loc nici o activitate acolo, am impresia ca vor doar sa-si piarda urma si de aia se muta din loc in loc). ESTE LEGAL CE AU FACUT EI? In contractul inregistrat la finante ei au taiat peste cuvantul "nu" (de la nu are dreptul sa subinchirieze) dar noi nu am pus nici o semnatura ca suntem de acord langa taietura lor pe niciunul dintre contracte. Va rugam sfatuiti-ne!
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 19:17, 16 Septembrie 2009
Singura solutie este sa formulati plangere penala impotriva lor- deoarece nu aveau dreptul sa vanda fara acordul dvs. firma si nici sa subinchirieze . Mergeti la finante si dati eventual o declaratie si toti cei pagubiti puteti face aceasta plangere.
AMBELE FIRME SUNT ALE ACESTOR 2 INDIVIZI, PRIMA, CU CARE NOI AM FACUT CONTRACTUL A SUBINCHIRIAT LA FIRMA CONCUBINULUI EI. Din moment ce frima a renuntat la dreptul de chirias, inchiriind la altcineva (fara acordul nostru) , atunci contractul facut de noi mai este valabil ?
ileana_zeta a scris:

AMBELE FIRME SUNT ALE ACESTOR 2 INDIVIZI, PRIMA, CU CARE NOI AM FACUT CONTRACTUL A SUBINCHIRIAT LA FIRMA CONCUBINULUI EI. Din moment ce frima a renuntat la dreptul de chirias, inchiriind la altcineva (fara acordul nostru) , atunci contractul facut de noi mai este valabil ?


Depinde de ceea ce prevede contractul de inchiriere.Poate ar trebui sa il cititi cu atentie si apoi sa reveniti.
In principiu, daca exista clauza prin care se interzice subinchirierea spatiului (cu sau fara acordul dvs.) unei terte persoane, lucrurile sunt clare si nu pot fi interpretate.
In caz contrar, orice clauza ar putea fi interpretata...in favoarea sau in defavoarea dvs.
In contract scrie clar ca NU ARE DREPTUL SA SUBINCHIRIEZE. Chiriasi au taiat peste " nu " dar noi nu am pus nici o semnatura in drept cu acesta mazgalitura minuscula (pentru ca nici nu am sesizat-o). Nu au avut acordul nostru!
puteti incerca sa solicitati la RC radierea acelei mentiuni care va prejudiciaza si care a fost luata fara consimtamantul dvs. in baza probelor depuse de dvs. judecatorul delegat va putea decide asupra acestui aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot inchiria un spatiu comercial fara avizul proprietarului? barabancea barabancea as vrea sa inchiriez un spatiu comercial,pe care sa-l subinchiriez spatiul la agentia de pariu \"public bet\" si eu sa castig din eventualele diferente de ... (vezi toată discuția)
Cum anulez un contract de inchiriere urgent va rog sa maajutati!!! wajdi wajdi :(( vreau sa anulez un contract de inchiriere eu fiind chiriasul si sa imi recuperez avansul de 1100euro;reprezentand plata pe 4luni plus garantie si comision ... (vezi toată discuția)
Chiriasi nebuni - cum rezolvam problema? ana.marria ana.marria Buna ziua In urma cu o luna si ceva am inchiriat aparytamentul. Am facut o chitanta de mana pe suma x reprezentand chiria pe prima luna, specificand ca ... (vezi toată discuția)