avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie a rezolutiei Inspectiei Judiciare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie a rezolutiei Inspectiei Judiciare

As dori sa pun urmatoarele intrebari:
1) cf. art. 47 pct. (6) lit. b) din Legea nr. 317/2004 (actualizata, republicata... etc.), Sectia de Contencios al CAB poate pronunta ca una din solutii admiterea contestatiei si desfiintarea rezolutiei si trimiterea dosarului pentru continuarea procedurii disciplinare. Insa, intr-un asemenea caz, inseamna ca instanta CAB poate doar desfiinta rezolutia contestata si sa-l oblige pe inspector sa "continue procedura disciplinara", adica, sa continue "verificarile prealabile" de care vorbeste art. 45 alin. (3) din aceeasi lege, ceea ce s-ar putea sa duca la aceeasi situatie de dinainte de contestatie (adica, un inspector judiciar care "nu a constatat" vreo abatere disciplinara inainte, e greu de crezut ca o va constata dupa intoarcerea dosarului. Intrebarea mea este: are instanta de contencios a CAB dreptul sa ii indice inspectorului unde a gresit si deci trebuie sa indrepte/sa inceapa cercetarea disciplinara prealabila?
2) Daca o plangere disciplinara se poate face la CSM/IJ, fiind reglementata procedura acesteia, nu asa stau lucrurile atunci cand e vorba de plangere impotriva inspectorului judiciar sau a inspectorului-sef. Intrebarea mea este: in cazul in care se doreste a se face o plangere impotriva inspectorului judiciar si/sau a inspectorului-sef, pentru favorizarea judecatorului sau a procurorului parat, unde se poate face o astfel de plangere? Desigur ca la IJ nu se poate, dat fiind ca exista conflict de interese: nu i se poate cere unui inspector judiciar sa verifice pe un coleg de-al sau, si cu atat mai putin sa il verifice (prealabil) pe inspectorul-sef.
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2017
alexvas, utilizator

Alte discuții în legătură

Sesizare csm-ij clyde2010 clyde2010 Am sesizat CSM-Inspectia judiciara acum cca.4 luni. Acum 1 luna am revenit,sa mi se comunice modul de rezolvare a sesizarii si eventual stadiul rezolutiei pe ... (vezi toată discuția)
Pot chema un procuror in judecata cu obligatia de a face - sa plateasca cheltuielile de judecata inventate? eusaisapte eusaisapte pot chema un procuror in judecata cu obligatia de a face - sa plateasca cheltuielile de judecata inventate? un \"procuror\" a dispus prin ordonanta ... (vezi toată discuția)
Sesizare alexandrudavid1 alexandrudavid1 Bunaziua. Am primit un raspuns de la csm cu rezolutie in sensul ca se claseaza plangerea mea, in temeiul legii 317/2004 art. 45 alin. (4) li. (b) [i](4) ... (vezi toată discuția)