avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de apel

Buna seara!
Ati putea sa-mi spuneti, va rog frumos, cum procedez in urma unei hotarari judecatoresti in care nu am avut castig de cauza, daca nu doresc anularea sentintei ci completarea(modificarea) ei, in sensul ca vreau sa fie pronuntata intr-o noua hotarare garantia acordata de catre expertul tehnic (numit de prima instanta de judecata). Mentionez ca nu am cerut acest lucru primei instante, am crezut ca judecatorul se pronunta si asupra acestui aspect nu numai asupra costului stabilit de expert.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Andrei Radulescu , Consilier juridic 09:55, 29 Martie 2017
inj apel nu puteti investi instanta cu capete de cerere noi.
instanta de fond a fost limitata la cadrul procesual pe care partile din proces l-au stabilit.consider ca nu puteti sa aveti prin cererea de apel alte solicitari decat cele avute la fond in situatia in care solicitati anularea sentintei atacate si in rejudecare ceea ce ati cerut prin cererea principala
Multumesc pentru informatie, dar stiti cumva, eu pot sa beneficiez de acel raport al expertului, prezentat la prima instanta, unde se acorda o garantie de 10 ani? Nu as mai face apel la hotararea judecatoreasca daca - sa zic -peste 2 ani reclamantul m-ar pune la plata altei reparatii. Pot profita de garantia stipulata in raport pentru lucrarea reclamantului?
Multumesc frumos si pentru raspunsul la acest mesaj!
ca sa va pot raspunde la intrebare mi-ar trebui atat raportul cat si sentinta.
Sentinta judecatoreasca se intemeiaza pe raportul de expertiza?
Raoportul de expertiza ce anume mentioneaza cu privire la cei 10 ani de garantie? In sarcina cui sunt atribuiti sa asigure acea garantie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecată proces civil miruna79 miruna79 Recent am încheiat un proces civil în care am avut trei capete de cerere. Iniţial, la judecătorie, primul a fost respins, ca rămas fără obiect (în ... (vezi toată discuția)
Modificarea in parte a sentintei cu consecinta trimiterii cauzei la aceeasi instanta FRD FRD In cazul in care in apel ncpc a admis apelul a modificat in parte sentinta si s-a dispus trimiterea spre rejudecare la instanta de fond ,dosarul fiind inaintat ... (vezi toată discuția)
Solutia instantei de apel art. 480 alin. 3, anulare si trimitere la prima instanta aidu aidu În cazul în care se constată că, în mod greşit, prima instanţă a soluţionat procesul fără a intra în judecata fondului... instanţa de apel va ... (vezi toată discuția)