avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recuperare bani
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recuperare bani

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: tatal meu era pensionar dar si consilier local. perioada 2012-2016. In anul 2016 Curtea de Conturi a constatat ca tatal meu a primit sume necuvenite ( cotizatia lunara pe care a primit-o era mai mare, decat prevedea legea cu 100 lei). Toti consilierii au primit in acest mod cotizatia. Deci venitul necuvenit provine din cotizatia lunara, pe care o primea ca si consilier local. In octombrie 2016 a primit instiintare prin posta, precum ca are de restituit o suma de bani din bunuri necuvenite. Tatal meu a platit o transa din bani. In ianuarie, tatal meu a decedat. Trebuie familia sa plateasca suma restanta? , daca da, trebuie sa fim instiintati in mod oficial despre acesta fapt, asa cum a fost instiintat si tatal meu? Va multumesc anticipat , pentru raspusurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Andrei Radulescu , Consilier juridic 11:43, 29 Martie 2017
Da moștenitorii vor trebui să plătească suma rămasă neachitată dacă vor accepta succesiunea.
mama mea ( sotia tatalui meu) traieste. . TRebuie mama sa platesaca suma necuvenita a tatalui meu? Noi, copiii, nu vrem acum sa facem succesiunea. Mult mai tarziu...ce se intampla in cazul acesta?
si mama dvs este mostenitoarea tatalui ca sotie supravietuitoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea unei sume necuvenite in situatia decesului beneficiarului ei ContSters254006 ContSters254006 tatal meu, in octombrie, anul trecut, a primit o instiintare, precum ca are de restituit o suma de bani ( bani necuveniti), catre o institutie a statului. ... (vezi toată discuția)
Ipoteca expira?? 25z 25z buna in 2009 sa vandut o casa iar ultima transa de bani avea termen de august 2009 ,pentru suma neachitata sa pus ipoteca .Cumparatorul nu a achitat ultima ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pamant arabil gheomat gheomat Buna seara, Bunicul meu, decedat in 2004 lasa mostenire un titlu de proprietate pe o suprafata de teren arabil(el fiind unic proprietar). Bunicul avand trei ... (vezi toată discuția)