avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Mare contribuabil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Mare contribuabil

Buna ziua,

As dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Firma la care lucrez a luat fiinta in Ian. 2008, fiind divizata dintr-un mare contribuabil. Ea la randul ei e mare contribuabil, dar in urma bilantului depus pt. 2008 nu mai indeplineste criteriul cifrei de afaceri pt. a fi mare contribuabil. Cei de la directia de adm. a marilor contribuabili din Bucuresti mi-au spus ca daca nu va mai indeplini acest criteriu ( in baza bilantului de pe 2008) va fi trecut automat la directia din raza municipiului unde are sediul social. Acest lucru nu s-a intamplat, imi puteti spunde daca dansii au omis sa-mi mai spuna ceva? Mai era vreun alt criteriu de indeplinit?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gabi rosu , utilizator 12:12, 18 Septembrie 2009
Ordin nr. 2036/2008 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 753/2006 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili
Publicat in Monitorul Oficial nr. 504 din 04/07/2008
2. La articolul 5, alineatul (5) va avea urmatorul cuprins:
"(5) Contribuabilii mari a caror cifra de afaceri in anul precedent este inferioara celei prevazute la lit. A din anexa nr. 1, precum si contribuabilii nou-infiintati care nu realizeaza investitii la nivelul prevazut la lit. D din aceeasi anexa vor fi scosi din administrare dupa 4 ani consecutivi in care nu indeplinesc aceste criterii de selectie."
textul integral aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lista contribuabililor mijlocii, incadrare eronata babuinu2002 babuinu2002 Firma noastra a fost incadrata in lista contribuabililor mijlocii fara a avea niciuna din conditiile de eligibilitate pentru contribuabili mijlocii. Cifra de ... (vezi toată discuția)
Ordin anaf 2520/2010 consela consela as dori sa stiu care sunt criteriile care te incadreaza in categoria contribuabililor mjlociii si mari in vederea transmiterii declaratiilor in format ... (vezi toată discuția)