avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spațiul verde din fata blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spațiul verde din fata blocului

Bună seara!
Locuiesc la parter la un bloc de 4 etaje iar vecinii s au apucat de plantat flori si copaci mii in fata geamului meu..chiar aproape de geam. Problema este ca acei vecini locuiesc la etajul 3,4 si zi de zi stau in geamul meu si mângâie sticlele ca au pus trandafiri sute spatiul este plin de sticle una langa alta..plus ca alaltăieri mi a spus ca a pus căpșuni si un prun. Este foarte obositor sa ai oameni chiar in geamul tau zi de zi sa vorbească tare..nici nu vreau sa ma gândesc cum o sa fie când o sa am căpșuni..nebunie.
Am incercat sa discut cu ei dar nu ai cu cine au spus ca e spatiul verde public si se pare ca au inceput sa puna mai multe flori si pomi fructiferi...
Este o lege care sa menționeze ce este voie sa plantezi si cat pe spațiul verde din fata blocului? Mulțumesc :)
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:57, 4 Mai 2019
Stiti, acum chiar a venit primavara ! :) Pentru unii in suflet, pentru unii in suflet si-n simtiri, iar pentru altii in fapte frumoase, rare in zilele noastre si mai efemere decat ghioceii...E normal ca acei oameni sa savureze bucuria faptului ca sunt impreuna si ca isi dedica timpul facand impreuna un lucru frumos !
Si doar primavara se planteaza tot ce trebuie plantat si ma gandesc ca in putin timp dvs veti fi principalul beneficiar al unei gradini inflorite, curate, ordonate si va pot spune ca va invidiez deja (si probabil si multi altii...) pentru ca aveti astfel de vecini !
Sigur ca da, fiind domeniu public ii puteti reclama la primarie, dar n-am nici cea mai vaga idee cum ati putea formula plangerea respectiva astfel incat sa nu sune ridicol cu nuante de absurd.....
Poate ca totusi aveti dreptate : nu mai stim sa ne bucuram de lucrurile care cu adevarat merita si e bine sa le stopam, sa ne incrancenam in stoparea lor si asta intr-adevar e ceva obositor !
Intrebare nu neaparat retorica : ati fi preferat sa aveti un maidan cu plante salbatice (a se citi buruieni) in fata geamurilor asezonat cu diverse gunoaie menajere ?
Apropo, stiti, spatiile alea verzi de prin tarile alea cu apa calda si autostrazi in lung si-n lat au fost realizate si sunt intretinute de niste oameni cam de acelasi soi cu vecinii dvs.....
Spatiul din jurul imobilelor de locuit in comun poate avea statut privat sau poate apartine domeniului public
In cazul dv este vorba despre domeniu public,care poate fi utilizat numai cu acordul autoritatii publice locale=primarie
Dv hotarati daca neajunsurile generate de sadirea de arbori si plante fructifere nu pot fi solutionate amiabil si eventual puteti sesiza oficial serviciul gospodarire din cadrul primariei teritoriale
Este adevarat ceea ce spuneți dumneavoastră dar vecini ca ai mei nu doresc nimănui.
Ca sa ii descriu mai pe scurt sunt genul..eu stau la etajul 4 la mine nu se aude gălăgie deci fac ce vreau ca eu fac legea...sa stai cu bidonul de bere si sa vb tare cat vri si cum vrei in geamul cuiva asta se cheamă nesimțire zic eu..
Nu ma deranjează ca pune flori ideea este cate??? ..si florile si pomii au un rost si un fel de a fi puși.. Nu așa cu miile doar ca sa enervez pe cineva ca vorba aia eu stau la 4 la mine tot bate soarele si vad lumina zilei.. Cel de la parter gura mica ca spațiul verde îmi aparține. As fi vrut sa fac si eu ceva frumos si am încercat sa explic ca nu am nimic ca pune flori.. foarte frumos dar sa pui pomi si capsuni exact in geamul meu asta cum se cheamă???
Se cheama cum vreti dvs....
Daca vecinii se bucura prea tare de venirea primaverii in acompaniamentul alcoolului atunci asta se incadreaza la "tulburarea linistii publice" si puteti face linistita o sesizare catre politia locala.
Nu intalnesti prea des oameni care sa fie deranjati de numarul de flori, copaci si capsuni " in geamul meu" ca Annnna8789, nici suflete senine si civilizate ca Daniel4x4 si nici o persoana seaca si la obiect ca Ynocentta, care impotriva "neajunsurilor" create de flori, pomi sau capsuni, recomanda caile legale de urmat !
DOAMNE FERESTE !!

Alte discuții în legătură

Distanta minima fata de bloc la care se pot planta arbori/arbusti ionescu iulian ionescu iulian Locuiesc la bloc,la parter,cu vedere in spatele blocului. Cand am cumparat apartamentul,erau plantati langa apartament un arbore si doi arbusti,la o distanta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc intr-un oraș la parterul unui bloc. mulți ... nelvex nelvex Buna ziua, locuiesc intr-un oraș la parterul unui bloc. Mulți ani am avut in fata apartamentului o mica grădinița cu flori. Cam toate apartamentele de la ... (vezi toată discuția)