avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pot cumva cere un certificat de nastere nou completat ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pot cumva cere un certificat de nastere nou completat pe computer

De cativa ani am un certificat de nastere stil nou care imi da probleme prin strainatate din cauza scrisului de mana al ofiterului starii civile. Nu mi-am dat seama ca acel ofiter "si-a cam bagat picioarele in document" (vorba unui prieten) decat dupa ce am traversat oceanul.

Stiu ca sunt scrise cu o cerneala speciala antifrauda. Cerneala e atat de speciala incat mainile transpirate ale unui functionar public au facut ca si unul dintre numele parintilor sa apara acum manjit.

Nu inteleg de ce nu exista varianta eliberarii actelor de stare civila completate pe computer pentru ca tot omu sa inteleaga ce e scris.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:40, 31 Martie 2017
Solicitati eliberarea unui duplicat.
Nu se completeaza pe computer cel mai probabil pentru ca ar putea fi falsificate foarte usor.
Se completeaza si pe calculator acolo unde exista program. Ar trebui ca la nivel de tara sa se introduca informatizarea starii civile, care din pacate se lasa asteptata de cativa ani. In alta ordine de idei sa stiti ca si tonerul se achizitioneaza cum se achizitioneaza si de multe ori e vechi, ceea ce face ca certificatul scrtis pe calculator sa arate mai rau decat cel scris de mana, sa aiba litere sterse. Asa ca e rau si asa, si asa sau se poate si mai rau decat atat. Mergeti la ambasada/consulatul Romaniei de peste ocean si solicitati un nou certificat de nastere, predandu-l pe cel pe care il detineti in prezent, ori imputerniciti pe cineva din tara care sa faca asta pentru dvs.
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2017
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectarea numelui in certificatul de nastere madalina_petrut madalina_petrut Ma numesc Popa (cas. Petrut) Ioana Madalina si sunt studenta in anul 6 la UMF Tg.Mures. Problema mea este urmatoarea: in certificatul de nastere prenumele de ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!!!! acha1400 acha1400 buna! locuiesc in jud.sibiu si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean algerian cu care locuiesc de un an si in momentul de fata el este solicitant de azil ... (vezi toată discuția)
Buna seara. cum se procedează in situația in care data nașterii ... Gabi13B Gabi13B Buna seara. Cum se procedează in situația in care data nașterii (doar ziua) din buletin, pașaport si permis auto este alta decât in certificatul de ... (vezi toată discuția)