avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj apartament

Buna ziua ,

Acum 3 ani am achizitionat un apartament prin prima casa .
Avansul si alte cheltuieli cu luarea creditului , si lucrurile din casa au fost cumparate cu banii obtinuti in urma nuntii .
Din acel moment , sotia mea nu a mai platit nimic la rata .
Acum divortam si vreau sa stiu cat si ce anume ii revine ie la partaj daca nu doreste sa preia apartamentul pe numele ei .

Multumesc!
Buna ziua,
Simplu, 1/2 din valoarea actuala a apartamentului si bunurilor achizitionate.
Chiar daca nu a platit ,,la banca" a achizitionat alte bunuri.
Nu a contribuit la nici o achizitie proprieu zisa
Daca eu vreau sa pastrez apartamentul , cat ii dau ei , 1/2 din valoarea lui actuala, si creditul este pe 30 de ani din care s-au platit 3 aani ?
sau ii dau jumatate din banii de la inceput ?
Buna ziua,
1/2 din valoarea achitata pana la data divortului.
Asa prevede legea 1/2 ? Care este explictia ? De ce nu 50 /50 ?

Multumesc!
eu1983 a scris:

Asa prevede legea 1/2 ? Care este explictia ? De ce nu 50 /50 ?

Multumesc!


=D>

Cine va ramane in apt, va plati singur ratele viitoare. Ce s-a platit pana acum se imparte la 2 (adica 1/2=0,5=50% la fiecare, ca drept). Cine ramane in apt va achita atat ratele curente, cat si, prin sulta, partea plecatului.
Daca nu vrea sa ramana niciunul, apartamentul se scoate la vanzare, prima indestulabila fiind banca. Apoi, ce ramane (daca da cu +), se imparte iarasi la 2. Daca da cu -, ramaneti datori bancii cf contractului de credit, cu obligatiile stipulate contractului de tip "prima casa".
Partajele astea sunt complicate si, cel mai bine, este sa incepeti prin a va adresa creditorului bancar, ptr a sti care este politica acestuia in caz de partaj.

Alte discuții în legătură

Partaj apartament "prima casa" scarlat_ramona scarlat_ramona Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Eu si sotul meu ne am decis sa divortam. Detinem impreuna un apt achizitionat anul trecut prin programul Prima ... (vezi toată discuția)
Credit la banca pentru apartament partajat TOS55555 TOS55555 cum pot sa modific un contract de credit ipotecar dupa divort si partaj?Am facut in timpul casatoriei credit ipotecar pt casa.Eu fiind girant iar fostul sot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in timpul casatoriei a fost achizitionat un apartament ... nicu1560 nicu1560 Buna ziua. In timpul casatoriei a fost achizitionat un apartament prin programul prima casa.Au trecut mai mult de 5 ani de la achizitionate.Sotul a parasit ... (vezi toată discuția)